Bergens Tidende

Mistet hele familien da turistbåt kantret

-

Hele 9 av de 17 personene som omkom da en turistbåt kantret og sank naer byen Branson i den amerikansk­e delstaten Missouri torsdag, var fra samme familie.

Alle som var om bord, er gjort rede for, opplyser politiet.

Til Fox News forteller delstatsgu­vernør Mike Parson at ni av de omkomne var fra samme familie. Han kunne ikke opplyse mer om familiemed­lemmenes alder, da de avdøde foreløpig ikke er offentlig identifise­rt.

Mistet nesten hele familien

Totalt var det elleve medlemmer av den samme familien om bord da båten kantret. To overlevde, kvinnen Tia Coleman og en 13 år gammel gutt.

– Jeg har mistet alle mine barn, jeg har mistet min mann, jeg har mistet min svigermor, jeg har mistet min svigerfar, jeg har mistet min onkel, jeg har mistet min svigerinne og jeg har mistet min nevø, sier hun i et telefonint­ervju med Fox 59 fra sykehussen­gen.

Hun oppgir ikke hvor mange barn hun hadde.

– Ikke bruk for redningsve­st

Ifølge henne skal kapteinen ha sagt at det ikke var behov for å bruke redningsve­st på turen med turistbåte­n.

– Han sa «dere behøver ikke ta på redningsve­st. Dere får ikke bruk for den». Derfor var det ingen som tok den på, fordi vi lyttet til kapteinen som ba oss bli sittende, hevder hun.

Kapteinen var en av de 14 som overlevde ulykken. Han har foreløpig ikke uttalt seg offentlig om saken.

– Da vi plutselig fikk bruk for redningsve­stene, var det for seint. Jeg tror mange mennesker ville overlevd med redningsve­st, sier hun.

Tre barn på sykehus

Over 30 personer befant seg om bord i turistbåte­n eid av selskapet Ride the Ducks. Syv av de overlevend­e er skadd. Fire voksne og tre barn er ført til sykehuset Cox Medical Center.

Tilstanden er kritisk for to av de voksne etter ulykken, som skjedde da det blåste kraftig på Table Rock Lake naer Branson.

Da vi plutselig fikk bruk for redningsve­stene, var det for seint. Jeg tror mange mennesker ville overlevd med redningsve­st.

Tia Coleman

Tror uvaer var årsaken

Den offisielle årsaken til ulykken torsdag er ikke avgjort, men etterforsk­ere tror vind og tordenvaer var årsaken. Ifølge The National Weather Service var det vindkast på opptil 28 meter per sekund, en vindstyrke som tilsvarer full storm.

«Duck båter» liknende den som sank, har en lang historie med sikkerhets­problemer og har ført til over 40 tap av liv siden 1999. NTB

 ?? FOTO: CHARLIE RIEDEL, AP ?? BER FOR DE DØDE: Ulykken har gjort et voldsomt inntrykk på folk i Branson, og mange har lagt ned blomster, tent lys og bedt for de omkomne og deres familier.
FOTO: CHARLIE RIEDEL, AP BER FOR DE DØDE: Ulykken har gjort et voldsomt inntrykk på folk i Branson, og mange har lagt ned blomster, tent lys og bedt for de omkomne og deres familier.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway