Bergens Tidende

Braekhus kontroller­te

- MARIUS DAHL OG NTB marius.dahl@adresseavi­sen.no

Cecilia Braekhus hadde full kontroll på Inna Sagajdakov­skaja, men ekspertene mener det ble jevnere enn forventet.

Russiske Inna Sagajdakov­skaja hadde hjemmebane i Moskva, men hun ble noen nummer for liten for verdens beste kvinnelige bokser.

– Det gikk ganske greit. Jeg hadde ikke lyst til å gå på en smell her i Russland, så jeg kjørte safe, sa Braekhus til Viasat etter kampen.

– Hun har prøvd å psyke meg ut helt siden jeg kom hit. Det var et element, men jeg tror det kanskje var mest det at kampen gikk her i Russland.

– Tro på maktdemons­trasjon

Sagajdakov­skaja tok imot flere tunge slag avslutning­svis i den siste runden, men maktet å holde seg på beina og ble i så måte «skånet» fra å bli knocket ut da gongongen gikk for siste gang. Braekhus var overrasket over hvor mange slag hennes motstander tålte.

Før avslutning­en av kampen hadde Braekhus kontroller­t de aller fleste rundene, og seieren var i så måte aldri truet.

– Ja, men russerne er beintøffe. Både jeg og dommeren var

overrasket, sa Cecilia Braekhus etter triumfen.

At kampen ble såpass jevn, overrasket også ekspertene.

– Jeg trodde det skulle bli en maktdemons­trasjon, men det ble faktisk mer spennende enn jeg trodde, sier Viasat-ekspert Roar Petajamaa, som ga russerjent­en tre poeng.

Den norske bokseren Fam Elgan gikk enda lenger i å si at det var jevnt.

– Jeg mener hun tok fire runder, sier hun på Viasat.

Beholder beltene

36-åringen vant på poeng og det fantes knapt spenning før dommerne skulle annonsere vinneren. Dermed beholder «The first lady» alle sine belter.

– Jeg trodde ikke Inna skulle vaere den aktive og pushe, men det gjorde hun. Jeg trodde hun skulle dominere på halvdistan­se, sier Petajamaa.

Kampen fikk en intens oppladning da franske Nadjib Mohammedi raste etter å ha tapt på poeng mot hjemmeboks­eren Fedor Tsjudinov. «Split decision» gjorde at Tsjudinov tok hjem en svaert omdiskutab­el poengseier, og både Mohammedi og tilskuerne i Russland svarte med buing.

Hjemmedømm­ing var imidlertid aldri noen fare i Braekhus’ sin kamp. 36-åringen var klart best og beholder dermed sine fem tittelbelt­er.

Seieren gjør at Braekhus nå har 34 proffseire­r på like mange forsøk, og hun befester med det sin posisjon som verdens beste kvinnelige bokser.

Kanskje Cyborg?

Seieren gjør også at kun skade eller sykdom kan hindre at hun ikke bokser på stevnet der årets største boksekamp vil finne sted i Las Vegas 15. september når Gennady Golovkin møter Saul «Canelo» Alvarez.

Hvem Cecilia Braekhus vil møte 15. september er fremdeles uklart, men det kan vaere duket for et virkelig stormøte i det som vil vaere et nytt stort stevne.

Bergensere­n har tidligere uttalt at hun ønsker å få til et stormøte mot MMA-stjernen Cris Cyborg, og brasiliane­ren var ringside i Los Angeles da Braekhus møtte Kali Reis i mai.

Cyborg ankom arenaen med sitt tittelbelt­e i MMA, og var for anledninge­n kledd i en T-skjorte hvor det sto «Cyborg vs. Braekhus». Hun satt med det videre fyr på ryktene om at de to vil møtes i ringen i naer fremtid.

Jeg hadde ikke lyst til å gå på en smell her i Russland, så jeg kjørte safe.

Cecilia Braekhus

 ?? FOTO: BERIT ROALD, NTB SCANPIX ?? INGEN TVIL: Etter kampen var det ingen tvil om at dommeren ville utpeke Cecilia Braekhus som vinner mot Inna Sagajdakov­skaja
FOTO: BERIT ROALD, NTB SCANPIX INGEN TVIL: Etter kampen var det ingen tvil om at dommeren ville utpeke Cecilia Braekhus som vinner mot Inna Sagajdakov­skaja
 ?? FOTO: BERIT ROALD, NTB SCANPIX ?? FORSVARTE: Cecilia Braekhus forsvarte mesterbelt­ene mot Inna Sagajdakov­skaja.
FOTO: BERIT ROALD, NTB SCANPIX FORSVARTE: Cecilia Braekhus forsvarte mesterbelt­ene mot Inna Sagajdakov­skaja.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway