Bergens Tidende

– Nå blir jeg i Bergen

- FRANK JOHNSEN frank.johnsen@bt.no

Kurt Nilsen gir opp Østlandet og flytter hjem igjen.

Kurt Nilsen flyttet til Minnesund i 2016 for å starte et samboerska­p med sin ti år yngre kjaereste Oda Riverud. I vår ble det brudd, og villaen er solgt.

Styrer karrieren fra Bergen

Nå flytter Nilsen hjem igjen for å reetablere seg i Bergen og styre karrieren herfra. Han er ikke lenger avhengig av musikk- og platebrans­jen i Oslo – slik tilfellet var da karrieren eksplodert­e i 2003.

– I starten, rett etter seieren i Idol i 2003, måtte jeg vaere mye i Oslo. Det var der alt skjedde: plateselsk­ap, management, de store mediene, TV, sier Nilsen.

Han peker på at Bergen på den tiden hadde avlet mange flinke folk, som Kings of Convenienc­e, Röyksopp, Mikal Telle, Sondre Lerche og så videre, men at de hadde et annet fokus.

– Dette var artister og managere som søkte andre veier, mer ut av landet. Jeg skjønte at hovedpubli­kummet mitt var i Norge. Derfor var det utrolig viktig å jobbe i Oslo og vaere der mye. Men jeg var også tydelig på at jeg skulle bo i Bergen med familie. Det var der jeg slappet av, kunne vaere meg selv, sier Nilsen.

– Kan bo hvor jeg vil

Han mener at Oslo-bransjen var viktigere for 10–15 år siden.

– Platesalge­t begynte å dale. Strømmetje­nester overtok gradvis. Man må ikke lenger stå med luen i hånden på hovedkonto­rene i Oslo. Men TV-bransjen er fremdeles der. Og det har vaert veldig greit å kunne gjøre unna alle de store mediene i løpet en uke i hovedstade­n. Nå føler jeg at jeg kan bo hvor jeg vil. Skal man på turné eller andre ting, må man jo uansett reise, sier Nilsen.

Før han ble kjent, prøvde Nil-

 ??  ?? VIL VESTOVER: Kurt Nilsen flytter hjem til Bergen, men skal ikke spille live før på julekonser­tene i november.
VIL VESTOVER: Kurt Nilsen flytter hjem til Bergen, men skal ikke spille live før på julekonser­tene i november.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway