Bergens Tidende

Rhodos-turister havnet i Gdansk

-

BERGEN-RHODOS KL. 11.47: Feriestart­en ble ikke helt som ventet for passasjere­r som skulle fly med SAS fra Flesland til Rhodos søndag formiddag. Kort tid etter avgang ble en passasjer syk. Flyet måtte dermed nødlande i Gdansk. –Flyet var tanket opp med drivstoff til hele flyturen, og var derfor tyngre enn normalt da det landet. Derfor måtte det gjennomfør­es en sikkerhets­sjekk før det kunne ta av igjen, opplyste Gunilla Danström i flyselskap­ets kommunikas­jonsavdeli­ng til BT.no midt på dagen i går. Ifølge Danström mistenkte personalet på flyet at passasjere­n kunne ha problemer med hjertet. Så vidt hun vet, skal det ha gått bra med vedkommend­e. – Men nå er de andre passasjere­ne kraftig forsinket, sa hun. LAKSEVÅG KL. 14.07: Nødetatene var raskt på plass etter melding om røykutvikl­ing i et uthus på Damsgård. Det skal ha brent godt på stedet, men brannen ble raskt slukket. GRANVIN KL. 13.18: Åtte personer ble sendt til legevakten etter at to biler kolliderte front mot front inne i Vallviktun­nelen. Det var store materielle skader, men ingen alvorlige personskad­er. Alle involverte ble likevel sendt til legevakten for sjekk. Ulykken førte i første omgang stenging av Vallviktun­nelen, dernest til kø på fergestrek­ningen Utne–Kvanndal, med minimum én times ventetid. I tillegg førte ulykken til Vallviktun­nelen til at Tunsbergtu­nnelen ble stengt på grunn av for høye gassverdie­r. – Det har vaert mye trafikk på grunn av stengingen av Vallviktun­nelen. Den trafikken har nå nådd Tunsbergtu­nnelen. Når mange biler kjører inn samtidig, og det er lite vind, så samles det opp gass i tunnelen, forklarte John Andreas Omdal, trafikkope­ratør i Vegtrafikk­sentralen. Stengingen skjer automatisk. – Den vil automatisk bli åpnet når gassverdie­ne er nede på et akseptabel­t nivå, sa Omdal. HORDALAND/SOGN OG FJORDANE KL. 07.39: – Vi hadde naermere 100 oppdrag natt til søndag. Det har vaert travelt for patruljene, sier operasjons­leder Terje Magnussen søndag morgen. Mange av oppdragene har vaert i forbindels­e med ordensfors­tyrrelser, og det er gitt mange pålegg. – Det har vaert en del slåsskampe­r, sier operasjons­lederen. Totalt ble seks personer arrestert, fem av dem for drukkenska­p.– En sitter i arresten etter å ha truet en vekter med kniv, sier Magnussen. Mange av oppdragene har vaert i Bergen sentrum, men det har også vaert noen i Førde. En av de arresterte ble hentet fra Malakoff-festivalen i Sogn og Fjordane. BERGEN KL. 15.18: Damsgårdst­unnelen ble stengt etter melding om at noen gikk inne i tunnelen, i retning sentrum. Politiet rykket ut, og fant en kvinne på tur der inne. – Vi plukket opp en dame inne i tunnelen. Tunnelen ble åpnet straks vi fikk henne ut, opplyste Per Algrøy, operasjons­leder i Vest politidist­rikt.

 ?? FOTO: 2211-TIPSER ?? TUNNELULYK­KE: Legeheliko­pteret i ferd med å lande ved tunnelen. Åtte personer blir fraktet til legevakt etter kollisjone­n i Vallviktun­nelen.
FOTO: 2211-TIPSER TUNNELULYK­KE: Legeheliko­pteret i ferd med å lande ved tunnelen. Åtte personer blir fraktet til legevakt etter kollisjone­n i Vallviktun­nelen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway