Bergens Tidende

Drept under gisselsitu­asjon

-

En kvinne ble drept under en gisselsitu­asjon på et supermarke­d i Hollywood i California lørdag kveld. En mann er pågrepet, bekrefter politiet.

Mannen, som ifølge CNN er 28 år gammel, skal først ha skutt sin bestemor og en yngre kvinne før gisselsitu­asjonen.

Skytingen skal ha skjedd rundt klokken 13.30 lokal tid lørdag. Til AP forteller politimest­er Michel Moore i Los Angeles at mannen først skjøt sin bestemor før han tvang den yngre kvinnen inn i bestemoren­s bil.

Til CNN opplyser Moore at bestemoren har gjennomgåt­t en rekke operasjone­r etter at hun ble skutt syv ganger. AP melder at hun er kritisk skadd.

Rømte i bil

Etter den første skyteepiso­den rømte mannen i bestemoren­s bil. Politibetj­enter observerte bilen og prøvde å stoppe ham, hvilket han nektet å gjøre. Det endte med en biljakt, hvor den mistenkte løsnet flere skudd mot politiet, opplyser talsperson­en for politiet i LA Barry Montgomery.

Minst én politibetj­ent skal ha skutt tilbake.

Etter en stund krasjet den mistenkte bilen i en stolpe og løp inn på supermarke­det Trader Joe’s, hvor han holdt flere personer som gisler. Ifølge CNN var det rundt 40 mennesker inne i butikken da den vaepnede mannen løp inn.

Etter politijakt­en meldte det lokale brannvesen­et at en kvinne i 20-årene var fraktet til sykehus med lettere skader etter at hun ble reddet ut av en bil. Det er ikke bekreftet om det var kvinnen som mannen skal ha skutt tidligere på dagen.

En person drept

Politimest­er Moore forteller at kvinnen som er bekreftet død, ble skutt i en skuddveksl­ing mellom den mistenkte og politiet utenfor butikken, før han tok seg inn på supermarke­det. Politiet har ikke bekreftet om hun døde som følge av skudd fra politiet eller den mistenkte.

Ifølge et vitne skal det ikke ha blitt avfyrt skudd inne i butikken. Vitnet forteller at politiet etter rundt 30 minutter tok seg inn i butikken og fikk noen av kundene trygt ut.

Ifølge lokalt brannvesen ble seks personer i alderen 12 til 81 år fraktet til sykehuset med mindre skader.

Den mistenkte forlot selv butikken gjennom hoveddøren sammen med fire gisler. Han satte håndjern på seg selv og overga seg. NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway