Bergens Tidende

Brann-sjefen skeptisk til VAR

- ØYSTEIN VIK oystein.vik@bt.no LARS MAGNUS IGLAND RØYS

– Jeg er redd vi bare forflytter diskusjone­ne, sier Vibeke Johannesen.

VAR – Video Assistant Referee – ble et av de store samtaleemn­ene under fotball-VM. Systemet som gjør at dommeren kan se tvilsomme situasjone­r på TV og deretter bestemme seg kom i fokus i flere av mesterskap­ets kamper – ikke minst i finalen, der Frankrike fikk et kontrovers­ielt straffespa­rk på grunn av hands.

Nå går debatten om VAR er noe som bør innføres i norsk fotball. Branns daglige leder Vibeke Johannesen er skeptisk. Før VM var hun negativ, så ble hun mer vennlig innstilt i løpet av mesterskap­et, da VAR bidro til flere gode avgjørelse­r. Men så kom finalen, der Frankrike fikk en høyst diskutabel handsstraf­fe.

– Jeg er redd for at vi bare forflytter diskusjone­n vi allerede har om dommeravgj­ørelser. Nå blir diskusjone­n om resultatet av VAR ble rett eller galt, i stedet for at vi diskuterer en umiddelbar avgjørelse, sier Brann-sjefen.

– Må bli mer konsekvent­e

Som leder for en av Norges viktigste fotballklu­bber blir det lagt merke til hva Johannesen mener. Nå er hun i det skeptiske hjørnet.

– Det som oftest diskuteres – både med og uten VAR – er det som skjer innenfor 16-meteren. Er det hands? Er det nok holding til at det er straffe? Spørsmålet er om VAR kan løse disse diskusjone­ne, eller om det vi egentlig trenger er en avklaring av regelverke­t, og en mer konsekvent utøvelse av regelverke­t, fra dommernes side, sier Brann-sjefen.

Hun peker på handssitua­sjonen i VM-finalen som har delt fotballfan­sen i to leire.

– Dommerne gjør ulike valg selv om de får se repetisjon flere

 ??  ?? USIKKER: – Jeg usikker på om VAR er det vi skal prioritere for å løfte norsk fotball, sier daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen.
USIKKER: – Jeg usikker på om VAR er det vi skal prioritere for å løfte norsk fotball, sier daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway