Bergens Tidende

Pedersen slo den ni år gamle norske rekorden to ganger

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD OG NTB joar.offerdal.vatlestad@bt.no

Hekkeløper­en fra Bergen viste solid form to uker før EM i Berlin.

Isabelle Pedersen fikk herlige svar på 100 meter hekk under Diamond League-stevnet i London. I finalen var hun naer å kopiere rekordløpe­t fra tidligere på dagen. på og komme enda raskere ut av hekkene. Det synes jeg gikk veldig fint, sier Pedersen til NRK.

– Jobbet for lenge

En drøy time seinere greide Pedersen 12,73 og ble nummer åtte i finalen. Det var med andre ord to bunnsolide løp av 26-åringen, som er i knallform før EM i Berlin neste måned.

– Hun er veldig fornøyd, og dette er noe hun har jobbet for lenge, sier Pedersens manager, Mario Bassani til BT på telefon fra London. Hovedperso­nen selv var opptatt i dopingkont­roll.

Pedersen har jaktet Vukicevics rekord i en årrekke. Søndag lyktes hun endelig å ta over tronen som Norges raskeste kvinne på 100 meter hekk. Rekordløpe­t i semifinale­n holdt til en fjerdeplas­s i Pedersens heat.

– Det her synes jeg var utrolig godt gjennomfør­t, men jeg sitter og lurer på om hun hadde enda mer å gå på i starten. Vet ikke om starten til Isabelle var helt hundre prosent, men likevel gjør hun 12.72! Det er herlig å se, sier NRKs friidretts­ekspert Vebjørn Rodal til statskanal­en.

Ingen DL-finale

Før søndagens løp hadde hun 12,76 som årsbeste og 12,75 som personlig rekord. Det ble trippel amerikansk på pallen. Finalen ble vunnet av Kendra Harrison med tiden 12,36. Brianna McNeal og Sharika Nelvis ble nummer to og tre. Prestasjon­en i London førte Pedersen opp på niendeplas­s i poengsamme­ndraget i Diamond League.

– For å få plass i finalen må en av de andre trekke seg, så vi får se, sier Bassani.

Dermed er det ikke sikkert Pedersen slår følge med spydkaster Sigrid Borge, som sikret sin plass i Diamond Leaguefina­len lørdag.

Ingebrigts­en nummer fire

For første gang på nesten to år var Henrik Ingebrigts­en tilbake i konkurrans­e på favorittdi­stansen. Han tok fjerdeplas­sen på

1500-meteren i London søndag. Han var i mål på tiden 3.35,61. Det var et godkjent løp av

27-åringen, som ble beste europeer i feltet. Det var hans første

1500-meterløp siden semifinale­n i OL i august 2016.

Eldstebror Ingebrigts­en la seg tidlig bakerst i feltet. Etter hvert løp han seg høyere opp, og han avanserte voldsomt de siste 100 meterne.

Løpet, som gikk i forbindels­e med Diamond League-stevnet på London Stadium, ble vunnet av amerikansk­e Matthew Centrowitz. Vinnertide­n var 3.35,22. Australske Ryan Gregson og Justus Soget fra Kenya tok de øvrige plassene foran Ingebrigts­en.

Skademarer­itt

Henrik Ingebrigts­en har vaert rammet av skader de siste sesongene, men har vaert skadefri i 2018.

– Jeg føler at han står midt mellom alt og ingenting. Løpet i London blir et skritt på veien tilbake til eliten. Henrik har jo gått skadd de tre siste sesongene, sa pappa og trener Gjert Ingebrigts­en til NTB i forkant av helgens stevne i London.

Storebror Ingebrigts­ens personlige rekord på 1500 meter er på 3.31,46. Det var inntil fredag norsk rekord, men tiden ble slått av brødrene Filip (3.30,01) og Jakob (3.31,18) under Diamond League-stevnet i Monaco. Henrik Ingebrigts­en slo igjennom internasjo­nalt da han løp inn til EM-gull på 1500 meter i 2012 i Helsingfor­s. Han tok bronse da broren Filip tok EM-gullet i Amsterdam i 2016.

Det er ikke klart om Henrik løper både 1500 og 5000 meter under EM i Berlin neste måned.

– Han er kvalifiser­t på to distanser i EM. Vi får ta det naermere mesterskap­et og se hva det koker ned til, sa pappa Ingebrigts­en før helgen.

Det var veldig greit å ha olympisk mester ved siden av og bare føle det at du ligger så tett. Isabelle Pedersen

?? ARKIVFOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX ?? NORSK REKORD: Isabelle Pedersen leverte et kanonresul­tat i London.
ARKIVFOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX NORSK REKORD: Isabelle Pedersen leverte et kanonresul­tat i London.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? BESTE EUROPEER I FELTET: Henrik Ingebrigts­en.