Bergens Tidende

Sikret Åsanes første trepoenger siden mai

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no foto PAUL SIGVE AMUNDSEN

Erik Huseklepp og Åsane fikk en perfekt start etter sommerpaus­en.

Åsane fikk en tøff inngang til sommerpaus­en med to uavgjorte og fire tap på de seks siste kampene. I hjemmekamp­en mot Notodden kontroller­te Åsane det meste og produserte mest, men spenningen holdt i samtlige 90, pluss fem tilleggsmi­nutter.

To praktredni­nger

Åsane kom best i gang og Senai Hagos, i sin første kamp for sesongen, var uhyre naer å føre hjemmelage­t opp i føringen etter fem minutter. Erik Huseklepp flikket elegant med seg en lang ball innover i banen, før han serverte Hagos som satte skuddet fra 15 meter like utenfor naermeste stolpe.

Etter noen roligere minutter vartet Borger Thomas opp med en klasseredn­ing. Håkon Lorentzen satte først ballen i mål i andre enden, men ble korrekt avblåst for offside. En duell på midten gjorde at Notodden kom tre mot en. Erik Midtgarden fikk ballen alene med Thomas, men sisteskans­en holdt høyrefoten akkurat lenge nok i bakken til å avverge skuddet. Fremdeles målløst etter halvtimen.

Like etter satte Aleksander Solli Notoddens sisteskans­e på prøve. Et frispark fra 25 meter fikk en lei dupp via muren, men Nils Johansson fikk brukt alle sine centimeter til å slå ballen unna.

Syv minutter før pause endte Hagos i bakken i feltet mellom flere Notodden-spillere. Daniel Higraff pekte på straffemer­ket og Huseklepp satte ballen til venstre under Johansson. 1–0, som sto seg til hvilen.

Oransje kontroll i 85 minutter

Åsane gikk rett i angrep, og Huseklepp fyrte av like utenfor

16-meteren. Skuddet manglet kraft, og Johansson fikk slått til hjørnespar­k. Det endte hos Sondre Bjørshol i returromme­t, men skuddet ble helbom. Like etter fikk Lorentzen sjansen på et innlegg, men headingen gikk på feil side av stolpen. Så var det Hagos tur. Med en såledragni­ng dro han seg innover i feltet, men avslutning­en gikk rett på Johansson.

Åsane styrte det meste etter

70 minutter. Huseklepp spilte fri innbytter Dennis Antwi og fikk igjen ballen like utenfor boksen, men avslutning­en skled av foten.

Med kvarteret igjen fikk Midtgarden sjansen på bakerste stolpe. Notodden-innlegget ble stusset, men Midtgarden bommet fullstendi­g på volleyfors­øket fra knappe ti meter.

Med tre minutter igjen var Bruun-Hansen naer å sette ballen i eget mål. Stopperen stusset innlegget fra høyre, men Thomas fikk slått ballen unna. Langt på overtid fyrte Gaston Salasiwa av fra tjue meter, men Thomas vartet igjen opp med en god redning. Det ble også kampens siste sjanse, og Åsane avsluttet den lange rekken uten seier. 16. runde 1.-divisjon, Myrdal stadion Dommer: Daniel Higraff, Brodd FK Tilskuere: 382

Gule kort: Henrik Gustavsen, Michael Ledger, Steffen Jenssen– Notodden

Mål: 1–0 Erik Huseklepp 39. min, Åsane: Borger Thomas–Aleksander Solli, Jonas Hestetun, Magnus Bruun-Hansen–Sondre Flem Bjørshol, Senai Hagos (59. Dennis Antwi), Simen Lassen (71. Andreas Fantoft), Tomas Kristoffer­sen, Joakim Hammerslan­d (80. Nikolai Harris)–Erik Huseklepp, Håkon Holmefjord Lorentzen

??  ?? AVGJORDE: Erik Huseklepp var sikker fra elleve meter, og sikret Åsanes første seier på de siste syv kampene.