Bergens Tidende

Tok Norges første EM-gull i sandvolley­ball på over 20 år

-

Anders Mol (21) fra Fusa og Christian Sørum (22) holdt trykket oppe også i finalen og sørget for Norges første EM-gull i sandvolley­ball siden 1997.

Duoen kunne juble etter å ha slått latviske Janis Smedins og Aleksander­s Samoilovs i strake sett i nederlands­ke Den Haag søndag kveld. Settsifren­e var 21-17, 21-13.

EM-gullet er parets andre triumf på kort tid. Forrige helg vant Mol/Sørum majorturne­ringen i Gstaad. Det var første norske seier på verdenstou­ren på 20 år.

– De siste ukene har vaert helt utrolige for oss. Vi har spilt veldig bra. Vi kjente latvierne godt og vet de er gode, så vi måtte vaere på vårt beste, sa Christian Sørum etter gullet var sikret.

Rørt far

Trener Kåre Mol, som også er Anders’ far, var tydelig rørt etter bragden.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg er bare rørt. Jeg synes de spiller så sykt perfekt volleyball, sa han til NTB og fortsatte:

– Jeg er latterlig imponert. Spesielt i den alderen er dette en vanvittig prestasjon. De er på god vei til å bringe norsk volleyball tilbake på kartet, så til de grader. Akkurat nå tror jeg de er verdens beste lag.

Latvierne åpnet det første settet best og ledet med ett poeng frem til 10-10. Da overtok nordmennen­e styringen og sikret til slutt 21-17.

I det andre settet var det ikke noe tvil om hvem som kom til å vinne. Mol og Sørum opparbeide­t seg en tidlig fempoengsl­edelse og så seg aldri tilbake. Duoen sikret gullet med suverene 21-13 i andre sett og kunne slippe jubelen løs.

Knallform

Mol/Sørum har vaert i storform den siste tiden. Duoen står med 13 seirer på rad. Tidligere søndag vant de semifinale­n mot spanske Pablo Herrera/Adrian Gavira. Det skjedde også i strake sett.

Gullet er Norges første i sandvolley­ball siden Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud vant EM i Roma i 1997. Da var Mol og Sørum knapt født.

– Det er altfor lenge siden sist og på tide at Norge får noen europamest­ere igjen, sa Mol til NTB før søndagens semifinale som ble vunnet med settsifren­e 21-19, 21-16.

Norges forrige EM-medalje kom i 2012 da Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr sikret bronse.

NTB

 ?? FOTO: NORGES VOLLEYBALL­FORBUND, NTB SCANPIX ?? GULL: Anders Mol (til v.) og Christian Sørum tok Norges første EM-gull i sandvolley­ball på over 20 år under EM i Haag.
FOTO: NORGES VOLLEYBALL­FORBUND, NTB SCANPIX GULL: Anders Mol (til v.) og Christian Sørum tok Norges første EM-gull i sandvolley­ball på over 20 år under EM i Haag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway