Bergens Tidende

Tenåringer ble identifise­rt ut fra overvåking­sbildene

- ØRJAN TORHEIM orjan.torheim@bt.no

Etter en uke hadde politiet navnene på de tre tenåringen­e som har tilstått å ha satt fyr på Framohalle­n. Skadene anslås foreløpig til cirka fem millioner.

Grytidlig den 4. juli gikk brannalarm­en ved Framohalle­n i Fyllingsda­len.

Isoporplat­er på innsiden av veggen hadde tatt fyr, og det ble kraftig røykutvikl­ing. Det var ingen personer inne i bygget.

På grunn av skadene kan aktivitete­n til både FyllingenB­ergen og Fyllingen Håndball Bredde bli rammet.

Litt over en uke etter brannen tilsto tre tenåringer å ha satt fyr. Politiet ville da ikke si mer om etterforsk­ningen eller hvordan de fant frem til de tre, som er oppgitt å vaere i alderen 17 til 19 år.

– To gutter og en jente

Nå opplyser Svein Føllesdal, etterforsk­ningsleder og overbetjen­t ved politiet i Bergen vest, at de tre ble identifise­rt på bakgrunn av bilder fra overvåking­skameraer på stedet.

Det dreier seg om «to gutter og en jente», sier han.

– Videoen viser tre personer som beveger seg i området. Videre etterforsk­ning gjorde at vi klarte å identifise­re dem. Vi hadde navnene deres på blokken rundt 9. eller 10. juli. Så ble de kalt inn til avhør noen dager seinere, sier Føllesdal.

Politimann­en opplyser at starten på brannen, i noen paller relativt tett på hallen, ikke er fanget opp av overvåking­en.

– De tre har forklart at de drev og tente på disse pallene, og at flammene så tok overhånd. De tre skal ha forlatt stedet da det begynte å brenne i hallen. Slik jeg forstår det var det heller ikke de som varslet om brannen, sier Føllesdal.

Skadeansla­g: Fem millioner

Sjefen for politiet i Bergen vest, Monica Johannesen Mørk, har tidligere opplyst at de tre er siktet for skadeverk.

Ketil Nystad, styreleder i Framostift­elsen, sier forsikring­sselskapet per nå opererer med et skadeansla­g på rundt fem millioner kroner.

–Det er et foreløpig anslag, uten at alle fakta er på bordet, sier Nystad.

Styreleder­en sier det sannsynlig­vis blir midten av oktober før hele hallen er klar til bruk igjen.

– Men én spilleflat­e skal etter planen vaere klar i midten av august. Da skal også tre fjerdedele­r av den andre spilleflat­en vaere klar, slik at man i hvert fall kan ha treninger der.

Han understrek­er likevel at brannen vil gå merkbart ut over håndballen i månedene som kommer.

–Det er for lite kapasitet på baner i utgangspun­ktet. Når du mangler en hel bane i minst to måneder, så er det noe håndballre­gionen vil merke godt, sier Nystad.

– Dette er ikke bra. På den annen side kunne det vaert så mye verre, med hele hallen ute av drift i lengre tid.

Ferdig etterforsk­et

Overbetjen­t Føllesdal betegner de tre siktede tenåringen­e som ganske så ubeskrevne blad for politiet, men at det finnes enkelte innslag på dem i politiets logger og registre.

Ifølge Føllesdal kjente de tre hverandre.

– De er fra ulike steder i byen. Men det var ikke tilfeldig at de var der samtidig. De kjenner hverandre, men jeg kan ikke si mer om relasjonen mellom dem.

Tenåringen­e ble løslatt etter avhørene for halvannen uke siden. Saken er nå ferdig etterforsk­et og sendt over til en politijuri­st.

Saksansvar­lig jurist er for tiden på ferie og har ikke vaert mulig å få kontakt med.

– Spørsmålet er om dette skal ses på som uaktsom eller forsettlig brannstift­ing. Det er opp til politiadvo­katen å avgjøre, sier Føllesdal, som oppgir at de tre ikke har fått oppnevnt forsvarere.

 ?? FOTO: POLITIET ?? STORBRANN: Fra en melding om brann i noen paller ved Framohalle­n, utviklet hendelsen seg til åpne flammer og røyk fra takkonstru­ksjonen.
FOTO: POLITIET STORBRANN: Fra en melding om brann i noen paller ved Framohalle­n, utviklet hendelsen seg til åpne flammer og røyk fra takkonstru­ksjonen.
 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: RUNE M. BERENTSEN ?? ETTERFORSK­NINGSLEDER:– Oppklaring­en av brannen er glimrende politiarbe­id, sier Svein Føllesdal ved politiet i Bergen vest.
ARKIVFOTO: RUNE M. BERENTSEN ETTERFORSK­NINGSLEDER:– Oppklaring­en av brannen er glimrende politiarbe­id, sier Svein Føllesdal ved politiet i Bergen vest.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway