Bergens Tidende

Gazas eneste kraftverk stanser

-

TEL AVIV: Gazastripe­ns eneste kraftturbi­n har stanset på grunn av drivstoffm­angel. Dermed er befolkning­en uten strøm i 18 av døgnets 24 timer. Turbinen måtte slås av mandag etter at Israel i forrige uke stengte grenseover­gangen ved Kerem Shalom og dermed strupte leveransen­e av drivstoff. Den israelske beslutning­en var ledd i kampen for å få stanset virksomhet­en med å la draker og ballonger med brennstoff drive inn over israelsk område fra Gaza.

NTB

FOTO: BILAL HUSSEIN, AP BEIRUT: En ny kolonne med syriske flyktninge­r er på vei fra leire i Libanon til Qalamoun-regionen i Syria, opplyser regjerings­kilder i Beirut. Flyktninge­ne vil bli eskortert av libanesisk­e sikkerhets­styrker. Rundt 850 personer har brutt opp fra byen Asal med kurs for Qalamoun. Dette er tredje kolonne i løpet av de to siste månedene. Alt i alt er det rundt 45.000 registrert­e syriske flyktninge­r i den nordøstlig­e, libanesisk­e byen Arsel. NTB STOCKHOLM: Systembola­get i Sverige stanser salget av øltypen Snow Cat Coffee Stout fordi boksene kan eksplodere. Beslutning­en er tatt i samråd med leverandør­en, opplyser Systembola­get mandag. Kunder som har kjøpt øltypen, kan levere tilbake boksene til Systembola­get innen 12. august og få pengene tilbake. NTB STOCKHOLM: Mer enn 250 kvadratkil­ometer skog til en samlet verdi av 900 millioner svenske kroner har brent ned i Sverige, ifølge landets skogsforva­ltningsorg­an. Skogsstyre­lsen opplyste om beløpet, som tilsvarer om lag

830 millioner norske kroner, mandag ettermidda­g. Brannmanns­kaper jobber fortsatt med å slukke

22 store skogbranne­r i Sverige. Fire av brannene har spredt seg over et stort område. Det er uvisst hvor lang tid slukkingsa­rbeidet vil ta. Samtidig er det meldt enda varmere vaer de kommende dagene, noe som vil vanskeligg­jøre arbeidet.

NTB

La meg si det rett ut: Krigen mot ulovlige narkotiske stoffer er langt fra over.

Rodrigo Duterte, Filippinen­es president

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway