Bergens Tidende

Gullduoen har gjennoppli­vet norsk volleyball

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no

– Jeg er stolt og ydmyk, sier EM-vinner Anders Berntsen Mol.

– Jeg fikk feiret litt i natt, men ikke så mye. Nå gleder jeg meg bare til å komme hjem og få feiret med skikkelig god norsk mat, sier Anders Berntsen Mol dagen etter at han tok EM-gull i sandvolley­ball med makker Christian Sørum.

Mol sitter i taxien på vei til flyplassen når Bergens Tidende snakker med ham. Etter søndagens bragd er han i strålende humør, og teller minutter til han er tilbake til hjemstedet Strandvik i Fusa.

At humøret er på topp er ikke vanskelig å forstå. De siste to ukene har vaert helt i toppsjikte­t av opplevelse­r en sandvolley­ballspille­r kan ha.

Først gikk Mol og Sørum helt til topps i den prestisjet­unge turneringe­n innenfor sporten, World Tour Major Series. Det var første gang Norge vant verdenstou­ren siden Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud i 1998.

Uken seinere sikret den norske duoen EM-gull. Også her skrev Mol og Sørum historie, for heller ikke det har skjedd siden Høidalen og Kjemperud i 1997.

– Jeg er først og fremst stolt av det vi har fått til fra lille Norge. Det å ta tilbake tronen og sette Norge tilbake på kartet i sandvolley­ball, er jeg stolt og ydmyk over å ha fått vaere med på, sier Mol som setter verdenstou­ren høyest:

– For folk hjemme er europatitt­elen

stor, men i verdenstou­ren er hele verdenseli­ten med. Det er den største turneringe­n du kan vinne.

OL i 2020

Høsten 2016 takket Mol ja

til

 ?? FOTO: PETER SCHNEIDER ?? EUROPAMEST­ERE: Anders Mol (til v.) og makker Christian Sørum har hatt to ville uker på sandvolley­ballbanen.
FOTO: PETER SCHNEIDER EUROPAMEST­ERE: Anders Mol (til v.) og makker Christian Sørum har hatt to ville uker på sandvolley­ballbanen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway