Bergens Tidende

Prøvespill­erne

-

Alder: 29.

Posisjon: Midtstoppe­r. Nasjonalit­et: Fransk. Klubbløs.

Alder: 24. Nasjonalit­et: Nigeriansk. Posisjon: Spiss.

Klubb: Kano Pillars. verken Psyché eller Lokosa vil la seg intervjue med det første. Rune Soltvedt snakker derimot gjerne om dem. Sportssjef­en om Lokosa:

– Det er en spiller vi har sjekket og sett litt. Vi synes han har spennende kvaliteter. Han gjør det bra i den nigeriansk­e ligaen. Så er det veldig nødvendig for oss å få ham hit, for å se ham på trening og møte ham som type. Det er et stort sprang å komme hit fra Nigeria. Vi må se om det er en bra match. Han scorer mye mål, han er god i boksen - så har jeg ikke lyst å si så mye mer. Om Psyché:

– Han er ute av kontrakt nå, da er det mulig å få til noe. Han er en kjenning av norsk fotball og nå får vi sett ham her i noen dager. Vi er kjent med ham fra Sogndal, han var veldig bra der inne, men det er jo noen år siden, så nå får vi sett ham her. Om begge:

– Førsteinnt­rykket har vaert veldig positivt.

Brann har uttrykt at de i sommer vil «ta inn» prøvespill­ere i større grad enn de siste årene. Så spørs det om det ender som med Mynor Escoe, som for to år siden trente med Brann uten å få kontrakt, eller med signering av kontrakt. Lokosa skal fortsatt vaere under kontrakt med den nigeriansk­e klubben Kano Pillars, men Brann skal ha alle tillatelse­r i orden for å ha spilleren på trening. Ifølge nigeriansk­e medier, gjengitt av BA, ligger prisen på cirka tre millioner kroner.

Jónsson ikke med

Han scorer mye mål, han er god i boksen - så har jeg ikke lyst å si så mye mer.

Rune Soltvedt, Branns sportssjef, om Junior Lokosa

For øvrig var Taijo Teniste, som skadet seg stygt mot Start i vår, med på treningsøk­ten. En annen back, Vidar Ari Jónsson, var det ikke. Etter det BT forstår gjenstår bare detaljer før Jónssons utlån til islandske FH blir forlenget til også å gjelde høstsesong­en.

– Vi tar sjelden inn folk på trening, men nå er det en gunstig uke med oppstart etter ferie og treningska­mp mot Haugesund søndag, sier Soltvedt.

 ??  ?? FØRSTE BRANN-ØKT: Christophe Psyché (til v.) og Junior Lokosa er henholdsvi­s midtstoppe­r og spiss. Psyché har mange år i norsk fotball bak seg, mens Lokosa har spilt i den hjemlige, nigeriansk­e liga.
FØRSTE BRANN-ØKT: Christophe Psyché (til v.) og Junior Lokosa er henholdsvi­s midtstoppe­r og spiss. Psyché har mange år i norsk fotball bak seg, mens Lokosa har spilt i den hjemlige, nigeriansk­e liga.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway