Bergens Tidende

Mener Pedersen har gode sjanser til medalje i EM

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

Den norske rekorden gjør Isabelle Pedersen til den femte raskeste hekkeløper­en i Europa i år.

Søndag satte Isabelle Pedersen ny norsk rekord på 100 meter hekk med 12,72. I 2017 var hekkeløper­en en hundredel bak, i mai i år var hun to hundredele­r bak.

Under Diamond League-stevnet i London var hundredele­ne på Bergens-utøverens side, og Christina Vukicevic Demidovs ni år gamle rekord på 12,74 ble slått, med to hundredele­r.

– Godt utgangspun­kt

Den norske rekorden på 12,72 kom allerede i semifinale­n. I finalen klokket Pedersen inn på

12,73. Det holdt til åttendepla­ss, med fem amerikaner­e, en jamaicaner og en nigerianer på plassene foran.

På plassen bak endte hviterussi­ske Elvira Herman.

TV 2-kommentato­r og tidligere friidretts­trener,

Johan Kaggestad, mener det var naturlig at Pedersen tok den norske rekorden nå.

– Det var en fin prestasjon, som hun har hatt inne en god stund. Det gjør sikkert at hun blir roligere og slapper mer av, og det kan komme mer. Da begynner det å bli internasjo­nalt godt nivå, sier Kaggestad.

– Det var veldig oppløftend­e med to så gode løp etter hverandre. Hun synes ikke løpet var perfekt, så jeg tror absolutt hun har mer å gå på. Det er et godt utgangspun­kt for å kjempe helt i toppen i EM, sier Håvard Tjørhom, toppidrett­ssjef i Norges Friidretts­forbund.

– Leke med de beste

Friidretts­coach i Olympiatop­pen, Hanne Haugland, gledet seg stort over den nye norske rekorden.

– På mange måter er en norsk rekord et steg på veien. Noen rekorder blir hengende lenge, og det blir mye snakk om dem, men hun legger ned en satsing om å vaere i toppen internasjo­nalt. Jeg tror hun har det som skal til for å leke med de beste, sier Haugland.

Pedersen ønsket ikke å uttale seg til BT om saken.

Femte raskeste

Kaggestad sier det er stor nivåforskj­ell på EM og VM.

– EM er et distriktss­tevne sammenlikn­et med VM. Isabelle Pedersen holder helt klart topp nivå i Europa, og nesten topp nivå i verden. Hun er i medaljesji­ktet i EM.

Med 12,72 er Pedersen den femte raskeste utøveren i Europa i år, delt med belgiske Eline Berings. Nederlands­ke Nadine Visser, som falt i første hekk under sitt heat i London søndag, løp en hundredel raskere i Stockholm. Pamela Dutkiewicz fra Tyskland har 12,67 som årsbeste, mens de hviterussi­ske løperne, Elvira Herman og Alina Talaj, topper listen med henholdsvi­s 12,64 og 12,41.

– Det gir en selvtillit og trygghet med gode tider, men man starter på null hver gang startskudd­et går, og det er den raskeste i mål som lykkes. Man får ikke noe forsprang med bedre tider tidligere i sesongen, men man føler at man har noe der å gjøre. Det handler om å få ut det beste av seg selv, sier friidretts­coach i Olympiatop­pen, Hanne Haugland.

Isabelle Pedersen holder helt klart topp nivå i Europa, og nesten topp nivå i verden. Hun er i medaljesji­ktet i EM.

Johan Kaggestad

Jeg tror hun har det som skal til for å leke med de beste.

Hanne Haugland, friidretts­coach i Olympiatop­pen

Mesterskap­sløper

Etter Bislett Games i juni uttalte Pedersen følgende til BT om EM i Berlin:

– Jeg ser ikke noen grunn til at jeg ikke skal vaere i finalen, og så hadde det vaert veldig gøy å ta en medalje. Jeg synes det er fair om jeg gjør det med tanke på hva jeg har gjort og der jeg har vaert.

– Isabelle er en mesterskap­sløper som løper godt når det gjelder. Jeg gleder meg til å se henne, sier Haugland.

EM i Berlin starter 7. august.

 ?? FOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX ?? REKORD: Isabelle Pedersen løp 12,72 på 100 meter hekk i London søndag, og satte dermed ny norsk rekord. Her fra Bislett Games, hvor tiden ble 12,78.
FOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX REKORD: Isabelle Pedersen løp 12,72 på 100 meter hekk i London søndag, og satte dermed ny norsk rekord. Her fra Bislett Games, hvor tiden ble 12,78.
 ??  ?? Johan Kaggestad
Johan Kaggestad

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway