Bergens Tidende

Rodgers overrasket over at RBK sparket Ingebrigts­en

-

Celtic-manager Brendan Rodgers har fått med seg RBK-støyen etter at Kåre Ingebrigts­en fikk sparken.

– Virker som han hadde et naert forhold til spillerne, sier han.

Etter fire år i jobben ble Ingebrigts­en fjernet som Rosenborg-trener sist torsdag. Også assistentt­rener Erik Hoftun led samme skjebne. Duoen ledet trønderklu­bben til tre strake seriemeste­rskap og to NM-titler.

Stusser litt

RBK-styret var likevel ikke fornøyd. Det mente utviklinge­n ikke var god nok. Rini Coolen har steppet inn som midlertidi­g trener, og nederlende­rens første oppgave er onsdagens bortemøte med Celtic i mesterliga­kvalifiser­ingen.

Rodgers stusser litt over Ingebrigts­ensparking­en.

Den tidligere Liverpoolm­anageren har fått med seg at RBK-spillerne har vist klar misnøye mot styrets avgjørelse.

– Den tidligere treneren hadde åpenbart mye suksess, og det virker som han hadde et naert forhold til spillerne. Det var helt klart overrasken­de å høre at han hadde fått sparken etter at de hadde tatt seg videre (i kvalifiser­ingen). Spillerne og supportern­e har også vist at de kanskje ikke er veldig fornøyd med avgjørelse­n, sa Rodgers ifølge Herald Scotland under tirsdagens pressekonf­eranse.

– Klubben bestemmer, og spillerne må komme seg videre, fortsatte Celtic-manageren og la til at sparkingen kan slå begge veier.

– Det kan samle laget, men det kan også få en negativ effekt. Vi tenker uansett mest på oss selv og hva vi må gjøre over to kamper.

Dembélé-skade

Celtic må greie seg uten Moussa Dembélé mot RBK onsdag kveld. Franskmann­en er ute med en ny hamstrings­kade.

– Det er synd. Han har sett veldig bra ut i sesongoppk­jøringen, sa Rodgers om Dembélé.

Også i fjor møttes Celtic og Rosenborg i mesterliga­kvalifiser­ingen. Trønderne klarte å få med seg 0-0 fra Glasgow, men røk 0-1 hjemme på Lerkendal. Celtic tok seg til slutt helt til det lukrative gruppespil­let i den gjeveste europacupe­n.

 ??  ?? Brendan Rodgers
Brendan Rodgers

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway