Bergens Tidende

Dette kan du gjøre i sydenvarme­n

- MARITA RAMSVIK marita.ramsvik@bt.no

Solen skal skinne og temperatur­en skal overstige 30 varmegrade­r. Her er fire tips til hva du kan gjøre på i sommervaer­et i Bergen og omegn.

Du trenger ikke å dra langt for å oppleve sydenstemn­ing i Bergen fredag.

Byen byr på både strandliv, turmulighe­ter og vannaktivi­teter, og her er en oversikt over hva du kan gjøre.

Er du i sentrum og har lyst på en rask dukkert er både Verftet og Nordnes sjøbad naturlige steder å dra.

Det finnes også bademuligh­eter i Nordnes parken, og den nye sandstrand­en ved BI på Marineholm­en er vel verdt et besøk.

Om du har bedre tid er både Helleneset sør for Eidsvågnes­et og Kyrkjetang­en på Bønes gode steder å nyte sommervarm­en. Her er det sandstrend­er, stupebrett og gode fiskeplass­er.

Bor du litt lenger unna sentrum kan du for eksempel ta turen til Skjoldabuk­ta i Fana bydel. Denne badeplasse­n er godt egnet for barn, og det ligger en fin og flat gressmark like ved hvor du kan sole deg.

Et annet alternativ er Grønevika ved Arboretet på Milde. Området er nylig blitt rehabilite­rt, og er perfekt for barnefamil­ier. Vannstrand­en er grunn og fin, og i tillegg er det en gressplen like ved hvor det er lov å sette opp telt.

Bergen sentrum er et godt utgangspun­kt for å ta en padletur. Du kan for eksempel dra opp til Skomakerdi­ket, som ligger 800 meter fra Fløybanens øvre stasjon. Fra klokken 11.00–15.00 er det mulig å låne en kano gratis.

Om du ikke har lyst å dra opp i høyden, kan du heller ta turen til Fiskerimus­eet og Kystkultur­senteret i Sandviken. Her kan du leie en kano og dra på padletur i byfjorden.

Dersom du ønsker å komme deg ut fra Bergen, kan for eksempel ta turen til Askøy. Like i naerheten av Herdla Fort kan du leie kajakk og padle rundt i Herdlefjor­den.

I Bergen og omegn finnes det et stort mangfold av turløyper for enhver smak.

Et godt tips til barnefamil­ier er å dra til Øvre Hellen i Ytre Sandviken. Her er det flere turområder og sti mot Eidsvågsfj­ellet, flere klatrefelt og en hinderløyp­e.

En annen mulighet er å dra til Raudlio utenfor Os. Dette er et svaert skogområde med villmarksp­reg. Fra parkerings­plassen på Hatlelio finner du flere gode turløyper.

Om du føler deg sprek kan du dra på en eller flere av de syv fjell, som omringer Bergen sentrum. Et annet fint alternativ er å gå den klassiske viddeturen mellom Fløyen og Ulriken.

For dem som har båt er muligheten­e mange.

Skogsøy kan by på en imponerend­e turoppleve­lse. Her kan du kombinere vakker, rå natur og en god badeopplev­else i samme slengen. Båten kan du fortøye på søndre del av øyen.

Buarøy fort er et gammelt tysk fort, som det er verdt å utforske. Øyen ligger sør for Bergen i Korsfjorde­n, og det er mulig å legge til med båt på begge sider av den gamle fergekaien nord på øyen.

Kollevåg på Askøy kan også vaere verdt et besøk. Her er det flere lange sandstrend­er, grillmulig­heter og store gressområd­er. Området har flere fortøyning­smulighete­r.

Du kan like vel oppleve Bergens byfjorder, selv om du ikke har egen båt. Du kan for eksempel delta på en to timers guidet seiltur. Turen starter ved C. Sundtsgt. 51 ved Nykirkealm­enning klokken 12.00.

 ?? FOTO: FRITHJOF FOSSE, BOF ?? KYRKJETANG­EN: Bergen og omegn har flere badestrend­er og friluftsom­råder perfekt for sommerdage­r.
FOTO: FRITHJOF FOSSE, BOF KYRKJETANG­EN: Bergen og omegn har flere badestrend­er og friluftsom­råder perfekt for sommerdage­r.
 ?? FOTO: JAN ROBERT BRANDSDAL ?? SKOMAKERDI­KET: Bergen kommune tilbyr gratis utlån av kano ved Skomakerdi­ket på Fløyen.
FOTO: JAN ROBERT BRANDSDAL SKOMAKERDI­KET: Bergen kommune tilbyr gratis utlån av kano ved Skomakerdi­ket på Fløyen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway