Bergens Tidende

Johnny Furdal

-

Født: 4. mai 1986. Posisjon: Midtbane. Draktnumme­r: 15. Klubb: Nest-Sotra (200818), Trio (-2008). Kamper/mål: 176/62. Aktuell: Har skrevet 2,5 årskontrak­t med Viking. Ikke minst Furdal selv. Han blir av mange regnet som den beste hordalendi­ngene som aldri har fått sjansen på toppnivå. Den kan komme nå – gitt at Viking rykker opp fra 1. divisjon.

Useriøst rykte

– Det har gått en del rykter om at jeg ikke har ønsket meg videre, at jeg har vaert useriøs. Det stemmer ikke. Det viktigste for meg har alltid vaert å ha det gøy med fotballen, men jeg har ikke vaert useriøs av den grunn, sier Furdal, som har vaert ønsket av flere norske toppklubbe­r.

– Men det har aldri kommet noen ordentlig henvendels­er, så jeg har valgt å bli i Nest og kost meg med fotballen der, sier midtbaneel­eganten.

Han kan få sin debut for Viking mot HamKam tirsdag. Allerede 5. august kommer Nest-Sotra på visitt i Stavanger.

–Johnny er en spiller som har bemerket seg i en årrekke, men aldri fått sjansen hos en større klubb. Nå er vi glad for at vi kan gi en slik spillertyp­e en god mulighet. Han gir oss en ekstra dimensjon offensivt, da han er en kreativt anlagt spiller, sier Viking-trener Bjarne Berntsen til klubbens nettside.

Uerstattel­ig

– Hvordan skal Nest-Sotra klare seg uten ham, Landro?

–Vi har en plan for alt, og vi skal gjøre det vi kan. Vi har spilt kamper uten Johnny før, så dette kommer til å gå sin gang. Men vi må kanskje spille litt annerledes enn vi har gjort, sier Landro.

Han har tidligere kalt Furdal for 1. divisjons beste spiller.

– Er han erstatteli­g?

– Nei. Med mindre noen gir meg Anders Trondsen i Rosenborg, så er det ikke mulig.

Viking ligger på tredjeplas­s i 1. divisjon med ett poeng opp til Sogndal på den andre av to opprykkspl­asser. Aalesund topper tabellen, fire poeng foran Viking.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway