Bergens Tidende

Peter Orry Larsen har ikke fått Brann-tilbud

-

Peter Orry Larsen har ikke fått kontraktst­ilbud fra Brann, samtidig som klubben har signert en spiller i samme posisjon.

Peter Orry Larsen har vaert Brann-midtbanens førsterese­rve. Med skader på Kristoffer Barmen, har han fått bidra en hel del - og på en god måte.

Da Brann slo Rosenborg i Trondheim, var det Peter Orry Larsen som avgjorde kampen.

Nå er kontrakten hans inne i siste halvår, men BT er kjent med at det ikke har pågått samtaler om å forlenge den.

–Det vil helt sikkert komme et punkt der jeg vil ha ting klart for neste år, men jeg har ikke satt meg en frist, sier Peter Orry Larsen.

Da Brann signerte Kristoffer Løkberg sist uke, en spiller i samme posisjon, var det lett å se det som en «Larsen-erstatter».

Verken Larsen eller sportssjef­en i Brann, Rune Soltvedt, elsker å snakke om temaet.

– Kan han vente seg et tilbud, Soltvedt?

–Det tenker jeg at vi skal ta med Orry. Så er det bare å si at han har vaert god for oss i år. Han har hatt en god sesong så langt, svarer sportssjef­en.

– Ingenting er avgjort

Peter Orry Larsen kom til Brann i januar 2017. Han har aldri klart å etablere seg i førsteelle­veren, men er blitt en verdsatt mann i stallen, med fem kamper fra start og seks innhopp i år.

– Hva tenker du om sjansen for at du er i Brann i 2019?

–Jeg har ikke lyst å spekulere i det. Av erfaring vet jeg at jeg må konsentrer­e meg om det jeg gjør på feltet, så får vi se, sier Larsen.

– Er det opp til Brann?

– Det er to parter i dette. Det er det. Ingenting er avgjort verken den ene eller andre veien.

Situasjone­n hans er på noen måter sammenlign­bar med den til Ruben Kristianse­n. Venstrebac­ken er på utgående kontrakt og har som Larsen en ny konkurrent på vei inn, i Thomas Grøgaard fra 1. januar. Men Kristianse­n har fått flere tilbud av Brann.

Treneren, Lars Arne Nilsen, er også spurt om Peter Orry Larsens fotballfre­mtid. Han sier det ikke er automatikk i at Larsen forsvinner fordi Løkberg kommer til Brann fra nyttår.

– Det er litt forskjelli­ge typer. Vi må ha en balansert tropp, også med fysikk, så det behøver ikke bety noe, sier Nilsen.

– Ønsker du Peter Orry Larsen med videre?

– Jeg kan ikke begynne med den logistikke­n nå, det blir feil. Jeg er veldig fornøyd med det han har gjort i år, han har vaert god, så det er ikke en grunn til at vi ikke skal ha ham med. Men dette har med logistikk å gjøre, og det spørs litt hva som skjer med de andre, sier Nilsen.

– Ikke gitt

Rune Soltvedt sier, i generelle ordelag, at slike saker blir en del av en totalvurde­ring av Branns behov for 2019.

– Vi vet vi har mange på lange kontrakter og vi vet vi henter inn noen nye. Så er det ikke gitt at noen skal ut fordi noen nye kommer. Det er altfor tidlig å si - og vi vil selvsagt ta dette med spillerne først, sier Soltvedt.

En annen midtbanesp­iller, Amer Ordagic, kan fort ende med å skifte klubb, muligens på lån, for å løse Branns problemer med den såkalte utenlandsk­voten.

Peter Orry Larsen sier det er begrenset hvor mye energi han bruker på hva som skjer med karrieren.

– Jeg har akkurat hatt en ferie der jeg har slappet godt av. Så får andre, som spekulerer i sånne ting, bruke energi på det, sier 29-åringen.

 ??  ?? JUBELVÅR: Peter Orry Larsen (til v.) har sammen med Steffen Lie Skålevik bidratt til at Brann er i gullkampen.
JUBELVÅR: Peter Orry Larsen (til v.) har sammen med Steffen Lie Skålevik bidratt til at Brann er i gullkampen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway