Bergens Tidende

Den beste krimserien akkurat nå

-

Camille Preaker er en dårlig journalist og en mislykket storesøste­r. Og hun er en av årets beste rollefigur­er.

«Sharp Objects»

Skrevet av Gillian Flynn og Marti Noxon

Regi: Jean-Marc Vallée. Tilgjengel­ig på HBO Nordic (ny episode hver mandag) Med Amy Adams, Chris Messina, Patricia Clarkson.

CAMILLE PREAKER ER en dårlig journalist, en lusen datter, en mislykket storesøste­r og en elendig etterforsk­er. Hun er også en helt fantastisk rollefigur. Denne komplekse, sylskarpe kvinnen spilles av Amy Adams – en av vår tids beste skuespille­re.

TV-serien «Sharp Objects» lar Adams glitre med grundige detaljer og fortellend­e blikk.

PREMISSET ER PREAKERS jobbtur til hjembygden Wind Gap, et gudsforlat­t sted preget av sumpområde­r og svineavl. Her blusser vonde minner opp igjen.

Hennes oppdrag er å skrive om to uløste drap. Begge ofrene var unge jenter og Preaker mistenker at noen i den «uskyldige» bygden står bak begge drapene. Denne mistanken deles av politiette­rforskeren Willis (Chris Messina), men ikke av byens lokale sheriff Vickery (Matt Craven).

MEN PREAKERS KLØNETE opprulling av fakta, ryktespred­ning og intriger er bare halve historien. «Sharp Objects» handler også om den vonde, nesten uutholdeli­ge konfrontas­jonen med traumer.

Preaker er helt feil person for en kompleks krimsak, men samtidig helt rett. Hun vet – dessverre – at Wind Gaps beboere er i stand til å gjøre grufulle ting mot unge piker. Og så late som ingenting.

WIND GAP LIGGER helt sør i Missouri. Staten omtales ofte som «Midwest», men helt nederst i staten finnes det en «hael» som grenser til både Tennessee og Arkansas. Denne plassering­en er ingen tilfeldigh­et.

Serien er basert på boken til Gillian Flynn («Gone Girl») og hun kjenner området godt. «Sharp Objects» spiller på sjangeren «sørstatsgo­tikk», en sjanger med bidrag fra forfattere som Truman Capote og Tennessee Williams.

DISSE FORTELLING­ENE preges av fremmedgjo­rte mennesker fanget i groteske situasjone­r. Og tragiske hendelser som avdekker mørke hemmelighe­ter og dobbeltmor­al.

«Sharp Objects» har en spennende krimgåte som må løses.

 ??  ?? HJEMBYGDEN: Camille Preakers gjensyn med bygden Wind Gap innebaerer at hun må forholde seg til moren (Patricia Clarkson). Forholdet mellom dem er heller dårlig.
HJEMBYGDEN: Camille Preakers gjensyn med bygden Wind Gap innebaerer at hun må forholde seg til moren (Patricia Clarkson). Forholdet mellom dem er heller dårlig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway