Bergens Tidende

Tusenvis på flukt fra flom i Myanmar

-

HPA-AN: Flom har drevet tusenvis av mennesker på flukt sørøst i Myanmar, og meteorolog­ene varsler mer regn. Kraftig monsunregn har satt deler av delstatene Karen og Mon under vann, og også i Bago-regionen skaper flomvannet store vansker. I Hpa-an, delstatsho­vedstaden i Karen, er det båttrafikk i bygatene, og mange flykter med vann til livet. Hjelpemann­skaper jobbet fredag på spreng for å skaffe nødvendig hjelp til flyktninge­ne. NTB-AFP ISLAMABAD: Imran Khan og hans parti vant en overlegen seier i valget i Pakistan, men trenger likevel samarbeids­partnere. Khan og partiet Tehreek-e-Insaf vant 114 av de 269 setene i nasjonalfo­rsamlingen, mens partiet som vant valget for fem år siden, Pakistan Muslim LeagueNawa­z, måtte nøye seg med 63 plasser. – I dag står jeg foran dere, foran Pakistans folk, og lover at jeg vil styre Pakistan slik det aldri tidligere er blitt styrt, sa Imran Khan da han erklaerte seier i onsdagens valg. NTB NEW YORK: Twitter-aksjen har falt med 16 prosent i førhandele­n på Wall Street. Aksjen faller etter at selskapet fredag la frem sin kvartalsra­pport, der det kommer frem at antall aktive brukere er lavere enn det som var forventet. Twitter hadde 335 millioner månedlige brukere i andre kvartal. NTB NADRID: Ecuador håper Julian Assange kan få fritt leide fra ambassaden i London og forhandler nå med britiske myndighete­r. Ecuadors president Leinn Moreno sa fredag at ingen «skal måtte sitte i asyl altfor lenge», men at endring i Assanges status må komme som følge av forhandlin­ger med alle parter. Moreno legger til at Assange, som søkte tilflukt i ambassaden i 2012, på et eller annen tidspunkt skal forlate ambassaden, men at Ecuador krever garantier for at hans liv ikke vil vaere i fare.

NTB STOCKHOLM: Situasjone­n i det sørlige Sverige betegnes som ekstrem, men nye tilbud om hjelp blir avvist. Svenske brann- og redningsmy­ndigheter (MSB) har bygd opp en beredskap som fungerer, og vil derfor takke nei til nye tilbud om bistand fra utlandet. Dette sier MSB-sjef Anneli Bergholm Söder. NTB

Det beste svaret på terror er utvidelse av bosettinge­ne.

Avigdor Lieberman, Israels forsvarsmi­nister, på Twitter, etter at en palestinsk tenåring knivstakk tre bosettere, hvorav én ble drept.

 ?? FOTO: ANJUM NAVEED, AP ??
FOTO: ANJUM NAVEED, AP
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway