Bergens Tidende

- Man må innse at TV-muligheten­e er bedre i Oslo

- FRANK JOHNSEN frank.johnsen@bt.no

Christian Mikkelsen begynte som komiker i Bergen. Men den kommersiel­le kom først da han flyttet til Oslo

Skuespille­re som har oppnådd popularite­t på Den Nationale Scene (DNS) eller på de lokale underholdn­ingsscenen­e, drar gjerne til hovedstade­n for å bygge karriere videre – alt fra Herborg Kråkevik, Trond Espen Seim og Dagfinn Lyngbø, til Vidar Magnussen, Stian Blipp og, seinest, Maria Stavang.

Christian Mikkelsen er et annet eksempel. 27-åringen fra Oslo flyttet til Bergen i 2010 for å studere film- og TV-produksjon på Universite­tet. På den tiden var han et ubeskrevet blad. Nå er Mikkelsen blitt en av gjenganger­ne man kan se på NRK.

– Jeg hørte at det var et stand up-miljø i Bergen, så jeg snakket med Doffedutte­n (Christoffe­r Schjelderu­p, journ.anm.), leverte inn en video og fikk til slutt prøve meg på Humorlab på gamle Kosmo i Vetrlidsal­lmenningen. Knut Skodvin, som eide Kosmo, tok oss under vingene. Vi fikk finne på mye rart, sier Mikkelsen.

Selv om han drev med både Student-TV og andre prosjekter i Bergen, var det på klubbkveld­ene på Rick’s det tok av.

– Det var stort og kult å komme inn i Stand Up Bergen og få spille fast på Rick’s. Du kan si at stedet formet meg som komiker. Det er ikke like mange om beinet her som i Oslo, så jeg fikk tillit og tid. Det var også muligheter til å prøve seg som konferansi­er og headliner. Studier var noe jeg gjorde ved siden av alt det gøye, sier Mikkelsen.

Det er langt flere filmoppgav­er i Oslo. Og det er mye jeg ikke kunne takket ja til hvis jeg bodde i Bergen.

Preben Hodneland

Ble oppdaget i Bergen

Han innså at det var mulig å leve av humor. Etter studiet på Universite­tet bestemte han seg for å bli igjen i Bergen.

– Jeg fikk tilbud om juleshow på Rick’s. Og ga meg selv et år. Jeg flyttet sammen med en annen komiker som startet i Bergen, Olav Svarstad

 ??  ?? GULL: Christian Mikkelsen vant pris som årets nykommer da Komiprisen ble delt ut i Bergen i 2016.
GULL: Christian Mikkelsen vant pris som årets nykommer da Komiprisen ble delt ut i Bergen i 2016.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway