Bergens Tidende

To unge menn ble påkjørt, fører stakk av. Slik så bilen ut da den ble funnet i en Laksevåg-hage.

- ØRJAN TORHEIM orjan.torheim@bt.no

To menn og en kvinne, alle kjenninger av politiet, ble tatt etter en omfattende politijakt. Politiet mistenker rus – og den antatte føreren har ikke førerkort.

En 25 år gammel mann ble sendt til Haukeland, en annen ung mann til legevakt, etter påkjørsele­n i Kringsjåve­ien natt til søndag.

Politiet fikk melding om saken i 03-tiden om natten. Da politiet kom til stedet, fant de en mann liggende på ryggen på bakken. Den andre skadde var oppreist, men hinket rundt.

Stikk av-påkjørsele­n utløste en stor politijakt, som blant annet inkluderte en kvinne som balanserte på en kai og en mann som la på svøm.

Til slutt mente politiet å ha kontroll på alle de tre som skal ha vaert i bilen. Politiadvo­kat Arne Fjellstad sier alle er avhørt. De ble løslatt seint søndag kveld.

– Relativt god oversikt

Politiet fant ikke grunnlag for å varetektsf­engsle noen av dem.

De pågrepne er en mann på 25 år, en kvinne i slutten av 40- årene og en mann som naermer seg 70.

Alle de tre er tidligere straffet, for ulike forhold, og regnes derfor som kjente for politiet. I hvert fall en av de siktede er tidligere straffet for blant annet trafikkfor­hold.

– Det er grunn til å tro at alle de tre var i bilen. Vi begynner å få relativt god oversikt over hva som skjedde. Det baserer vi på avhør, vitneforkl­aringer og tekniske undersøkel­ser, sier Fjellstad til BT.

– Mistenker ruskjøring

Søndag opplyste politiet at det er mistanke om promillekj­øring.

To av de siktede er det tatt såkalt utvidet blodprøve av. Før analysesva­rene kommer, kan ikke politiet si noe om hvorvidt de var ruspåvirke­t eller ikke.

– Vet dere hvem som kjørte bilen?

– Vi mener å vite det, ja, men jeg vil ikke si mer om det nå. Når vi tar utvidet prøve, ligger det i kortene at vi mistenker ruskjøring.

Den antatte føreren har ikke førerkort, opplyser politiadvo­katen.

Risikerer fengselsst­raff

Bilen ble funnet i en hage ikke langt fra stedet for påkjørsele­n. Det foreligger ikke opplysning­er om at bilen var stjålet.

De to unge mennene, begge i 20-årene, ble ifølge politiet påkjørt like ved Laksevåg senter i Kringsjåve­ien.

– Hva kan reaksjonen bli? – Vi får se hva vi ender med av siktelser eller tiltaler. Men jeg kan vanskelig se at dette blir løst med bøter. Det blir nok en eller annen form for fengselsst­raff for én eller flere av de siktede.

 ?? FOTO: POLITIET ?? KNUST: Natt til søndag meldte en person på Laksevågne­set at en bil hadde kjørt inn i en hage. Det viste seg å vaere bilen som hadde kjørt på de to unge mennene.
FOTO: POLITIET KNUST: Natt til søndag meldte en person på Laksevågne­set at en bil hadde kjørt inn i en hage. Det viste seg å vaere bilen som hadde kjørt på de to unge mennene.
 ?? FOTO: POLITIET ?? FUNNET OM NATTEN: Bilen som traff de to unge mennene havnet i en hage på Laksevåg.
FOTO: POLITIET FUNNET OM NATTEN: Bilen som traff de to unge mennene havnet i en hage på Laksevåg.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway