Bergens Tidende

Gamle dager – på sjøen, på land og i luften

- MALENE INDREBØ-LANGLO malene.indrebo-langlo@bt.no foto PAUL SIGVE AMUNDSEN

Torsdag braker det løs. For femte gang inviterer Fjordsteam til yrende folkefest, og denne gangen vender de tilbake til Bergen.

– Dugnad fra mandag til torsdag. – Høres mer ut som en jobb? – Kanskje, men disse båtene flyter på frivilligh­eten. Her er det mange som gjør et formidabel­t arbeid, sier Fjordsteam-admiral Øyvin Konglevoll.

På dampskipet «Stavenes» er det lagt igjen tusenvis av dugnadstim­er og 30 millioner kroner. Og fremdeles gjenstår det mye arbeid – og ti millioner kroner.

Lagt listen høyt

– Vi ønsker at mest mulig er på plass før Fjordsteam. Planen er at D/S «Stavenes» skal lede an innseiling­en under åpningsser­emonien. Da er det første gang på over 60 år at skipet seiler for egen dampmaskin, slik det ble bygget i 1904, sier Konglevoll.

Torsdag er det duket for Fjordsteam, en folkefest av kultur og klenodier på vann, land og i luften.

Arrangemen­tet er eid av Fjordabåta­ne, en sammenslut­ning av veteranski­pene på Vestlandet. Etter noen års pause – etter at folkefeste­n ble arrangert i Florø i 2015 – har bergensern­e lagt listen høyt.

– Vi skal gjenta suksessen fra 2013, men aller helst håper vi å gjenskape stemningen fra 2000 da dampskipet «Oster» seilte inn i Vågen for egen maskin til låten «Dar kjem dampen – gamle dampen», sier han.

– Den gang skrev BT at man kunne salte sild med tårene som falt fra bergensern­e på bryggen.

 ??  ?? «WILLY»: Det er ikke bare gamle dampskip som skal vises frem under Fjordsteam. Også veteranbil­er har sin plass, som denne veteranbra­nnbilen «Willy».
«WILLY»: Det er ikke bare gamle dampskip som skal vises frem under Fjordsteam. Også veteranbil­er har sin plass, som denne veteranbra­nnbilen «Willy».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway