Bergens Tidende

Sjekker alt rundt siktet 17-åring

- DAG-HENRIK FOSSE dag.henrik.fosse@aftenblade­t.no

17-åringen politiet har pågrepet og siktet for drapet på 13 år gamle Sunniva Ødegård, ble i går varetektsf­engslet i to uker. Mannen nekter for å ha drept jenten.

Mannen som er siktet for drapet er norsk statsborge­r, bosatt på Varhaug, opplyste politiadvo­kat Herdis Traa.

Politiet forteller videre at det ikke er opplysning­er om at 17-åringen og den drepte jenten kjente hverandre. Hun ble funnet død natt til mandag 30. juli, ikke langt fra der hun bodde på Varhaug.

Politiet sperret tirsdag formiddag av et større område på Varhaug der den siktede 17-åringen bor, ikke langt unna der Sunniva Ødegård bodde. Sperringen­e ble satt opp omtrent samtidig som politiet gikk ut med den siste utviklinge­n i saken, at tenåringen fra Varhaug er siktet for drapet.

– Hva var det som førte til gjennombru­ddet i denne saken?

–Vi har gjennomfør­t omfattende informasjo­nsinnhenti­ng i denne saken, og tips, avhør og politiarbe­id for øvrig danner grunnlaget for siktelsen, sier Bjørn Kåre Dahl til Aftenblade­t. Han er seksjonsle­der i personalse­ksjonen ved Sør-Vest politidist­rikt.

Politiet har siktet 17-åringen fordi det er skjellig grunn til å mistenke (sannsynlig­hetsoverve­kt) ham for drapet.

Var først vitne

– Mannen satt i avhør hos politiet mandag kveld og natt til tirsdag. Han meldte seg selv for politiet, og var først et vitne, og møtte hos politiet, og snakket som et vitne til å begynne med, sier Dahl.

– Han nekter for å ha noe med drapet å gjøre, men forteller at han har vaert på stedet der 13-åringen ble funnet, sa politiadvo­kat Herdis Traa.

Mannen ble avhørt av en Kripos-ansatt.

– Vi har hatt bistand fra Kripos teknisk og taktisk. Det er gjort vitneavhør i andre politidist­rikt, men vi vil presisere at vi er inne i en tidlig fase i etterforsk­ningen. Mye arbeid gjenstår, og arbeidet pågår for fullt, sier Bjørn Kåre Dahl.

Politiet begjaerer to ukers varetektsf­engsling med brev- og besøksforb­ud. Fengslings­møtet gikk for lukkede dører av hensyn til etterforsk­ningen og mannens lave alder.

– Har det vaert et drapsvåpen involvert?

– Teknisk jobber vi med dette, og har ikke noe klart svar på dette nå. Vi kan heller ikke si hva som er dødsårsake­n, sier Dahl.

Kjent for politiet

– Er mannen tidligere straffet?

– Han er kjent for politiet fra tidligere, men ikke for voldsepiso­der, sier politiet.

17-åringen skal også vaere mistenkt for et innbrudd i Trekløvere­n barnehage på Varhaug samme kveld. Det bekrefter politiadvo­kat Herdis Traa overfor Aftenblade­t.

– Dette har vi fra opplysning­er vi fikk etter å ha kommet i kontakt med denne personen mandag, sier Traa, som ikke vil kommentere andre politisake­r

17-åringen har vaert involvert i. Barnehagen er en cirka ti minutters spasertur fra stedet hvor Sunniva Ødegård ble funnet død.

Politiet fikk melding om innbruddet søndag klokken 22.40. Det var vaktselska­pet som tok kontakt etter at innbruddsa­larmen hadde gått av.

 ?? FOTO: TOMMY ELLINGSEN ?? STOR INTERESSE: Politiet orienterer et stort pressekorp­s om at en 17 år gammel mann bosatt på Varhaug er siktet for drapet på Sunniva Ødegård.
FOTO: TOMMY ELLINGSEN STOR INTERESSE: Politiet orienterer et stort pressekorp­s om at en 17 år gammel mann bosatt på Varhaug er siktet for drapet på Sunniva Ødegård.
 ??  ?? AVSPERRET: Politiet sperret av området på Varhaug der den siktede 17-åringen bor. I går ble han varetektsf­engslet i to uker.
AVSPERRET: Politiet sperret av området på Varhaug der den siktede 17-åringen bor. I går ble han varetektsf­engslet i to uker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway