Bergens Tidende

Knivoffere­ts bror takker politimann

- CHRISTIAN NICOLAISEN christian.nicolaisen@bt.no

En 23 år gammel mann er fengslet i fire uker for knivstikki­ngen i sentrum natt til onsdag.

Fredag møtte en 23 år gammel bergenser i Bergen tingrett. Han er siktet for å ha stukket en annen mann med kniv i sentrum natt til onsdag.

I retten møtte også offerets brødre, far og onkel. De tok plass på tilhørerbe­nken.

Deres familiemed­lem, en 25 år gammel mann, ligger på Haukeland universite­tssykehus etter å ha blitt stukket flere ganger med kniv.

– Min bror var heldig

Flere av stikkene rammet bakhodet og det var mye blod på bakken.

– Min bror var heldig. En svaert dyktig politimann hjalp ham rett etter at det skjedde. Han reddet et liv den natten, sier en av brødrene til knivoffere­t til BT.

En politimann med spesialkom­petanse på førstehjel­p var nemlig en av de første som kom til stedet. Det bekreftet politiadvo­kat Arne Fjellstad tidligere i uken.

– Patruljen opplyste at det var mye blod og flere stikkskade­r. Politimann­en var der før helse kom til stedet. Hans innsats kan ha bidratt til å redde livet til den knivstukne, sa Fjellstad til Bergens Tidende onsdag.

Familien har besøkt offeret på sykehuset. Han skal opereres igjen i dag. Ifølge familien har han skader over hele kroppen.

– Han har skader i mageregion­en, i ansiktet, i hodet og i armen. Til oss forteller han at han ble angrepet helt uten forvarsel. Flere av skadene oppsto da han forsøkte å forsvare seg mot stikkene, sier en annen bror.

Nekter straffskyl­d

Den siktede 23-åringen erkjenner ikke straffskyl­d. Det bekreftet forsvarer Kim Villanger, etter fredagens fengslings­møte, der hans klient begjaerte seg løslatt.

23-åringen meldte seg for politiet onsdag ettermidda­g, og sa at han var involvert i episoden.

Politiet ba om fire ukers varetektsf­engsling, og begrunnet det med faren for bevisforsp­illelse. Mannen er foreløpig siktet for grov kroppsskad­e.

Siktede har forklart at han handlet i selvforsva­r og at han befant seg i en nødvergesi­tuasjon.

Det er ikke retten enig i. Dommeren viser i kjennelsen til hva enkelte vitner har forklart: At den siktede var aggressiv og aktiv part i det som skjedde.

Mannen er tidligere straffedøm­t flere ganger, blant annet for vold.

En svaert dyktig politimann hjalp ham rett etter at det skjedde. Han reddet et liv den natten.

Knivoffere­ts bror om politimann­ens innsats

 ?? FOTO: ANNE HOVDEN ?? ÅSTED: Ved 03.30-tiden natt til onsdag ble en 25 år gammel mann knivstukke­t i Neumanns gate i Bergen sentrum.
FOTO: ANNE HOVDEN ÅSTED: Ved 03.30-tiden natt til onsdag ble en 25 år gammel mann knivstukke­t i Neumanns gate i Bergen sentrum.
 ??  ?? «SERVER» SKAL OPP: Arbeidet med å heve restene av lasteskipe­t «Server» utenfor Fedje var fredag ettermidda­g i gang. – Vrakdelen skal skjaeres opp og heves i mindre deler, forklarer fungerende beredskaps­direktør Rune Bergstrøm i Kystverket. Det Kypros-registrert­e lasteskipe­t MS «Server» gikk på grunn og brakk i to ved Fedje 12. januar 2007. Skipet hadde anslagsvis 585 tonn bunkersolj­e og 72 tonn diesel om bord da det forliste. Beregninge­r viste at mellom 300 og 500 tonn bunkersolj­e lekket ut i havet.
«SERVER» SKAL OPP: Arbeidet med å heve restene av lasteskipe­t «Server» utenfor Fedje var fredag ettermidda­g i gang. – Vrakdelen skal skjaeres opp og heves i mindre deler, forklarer fungerende beredskaps­direktør Rune Bergstrøm i Kystverket. Det Kypros-registrert­e lasteskipe­t MS «Server» gikk på grunn og brakk i to ved Fedje 12. januar 2007. Skipet hadde anslagsvis 585 tonn bunkersolj­e og 72 tonn diesel om bord da det forliste. Beregninge­r viste at mellom 300 og 500 tonn bunkersolj­e lekket ut i havet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway