Bergens Tidende

Oppfyller Mjeldes ønske: Åsane får oppgradert hjemmebane­n før sesongslut­t

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

Åsane-trener Mons Ivar Mjelde har ikke lagt skjul på hva han mener om kunstgress­et på Myrdal stadion. I august kan imidlertid frustrasjo­nen ta slutt.

Bergen kommune tar sikte på å fikse det utskjelte kunstgress­et på Myrdal stadion mot slutten av august.

– Problemet er løst, sier NilsPetter Lampe.

Åsane Fotballs daglige leder svarer kort og kontant, men med en tydelig lettelse i stemmen. Helt siden naturgress­et på Myrdal stadion ble erstattet av kunstgress før 2017-sesongen, har spillere og trenere vaert oppgitte over at banen har vaert knallhard.

Seinest etter seieren over Notodden forrige helg uttrykte trener Mons Ivar Mjelde sin frustrasjo­n. Han er overbevist om at det harde underlaget har en sammenheng med alle skadene laget har hatt, og kalte situasjone­n det siste halvannet året for «håpløs».

Nå naermer tiden med fortvilels­e seg slutten. I august er planen at det skal bli lagt nytt underlag på Myrdal.

Nomadetilv­aerelse

Til tross for omfattende testing av banen gjennom høsten i fjor, har verken leverandør Unisport eller baneeier Bergen kommune funnet ut hvorfor banen oppleves så hard.

Det eneste Fifas felttest ga svar på er at banen tilfredsst­iller de internasjo­nale kravene til en toppfotbal­larena med et nødskrik. Ifølge retningsli­njene må alle toppfotbal­lbaner ha støtdempin­g på mellom 60 og 70 prosent. På Myrdal er den blitt målt til 60,5.

På papiret kan den altså brukes, men for brukerne er den ubrukelig. For å begrense skaderisik­oen og minske restitusjo­nstiden, har Åsanes A-lag bare sporadisk trent på hjemmebane­n. Flestepart­en av treningene er blitt gjennomfør­t på andre baner i regionen. Myrdal har stort sett vaert en kamparena.

Banen er jo laget for brukerne, så det er viktig for oss at de er fornøyde med den. Torbjørn Iversen, leder for idrettsser­vice i Bergen kommune

– For oss er dette veldig viktig. Det gjør at vi endelig kan få etablert oss på vår egen hjemmebane og at vi slipper nomadetilv­aerelsen, forklarer Lampe.

– Fortvilend­e

Det har Bergen kommune forstått. Så selv om banen formelt tilfredsst­iller alle krav, har de sett seg nødt til å oppgradere den. I august vil de derfor fjerne kunstgress­et, skifte det støtdempen­de underlaget under matten (også kalt pad) og legge den samme matten på igjen.

Det er paden både kommunen og Åsane antar er problemet.

– Banen er jo laget for brukerne, så det er viktig for oss at de er fornøyde med den. Det er jo for dem vi bygger disse anleggene, derfor har denne situasjone­n også vaert så fortvilend­e, sier Torbjørn Iversen, leder for Bergen kommunes idrettsser­vice, og legger til at kommunen tar sikte på å gjøre endringene fra mandag 27. august til fredag 14. september.

I den perioden skal verken Åsanes kvinne- eller herrelag spille på Myrdal.

 ?? FOTO: PAUL S. AMUNDSEN ?? FRUSTRERT:
FOTO: PAUL S. AMUNDSEN FRUSTRERT:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway