Bergens Tidende

Skal bli den nye midtbanesj­efen

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

– Han kan ta styringen. Han har det i seg, sier treneren om Kristoffer Barmen.

Mange ubesvarte spørsmål var ikke det eneste Sivert Heltne Nilsen etterlot seg da han satte seg på flyet til Danmark for å bli Horsens-spiller. Igjen står også et stort hull på Branns midtbane. Så lenge trenersønn­en var frisk og tilgjengel­ig for kamp, var det aldri noen tvil om hvem som skulle vaere ankeret. Han smalt til i duellene, kjeftet på motspiller­e og styrte lagkamerat­ene. Han var den ubestridte sjefen.

Nå er stillingen ledig, midtbanen trenger en ny sjef. Mens den lyses ut frem til overgangsv­induet stenger 15. august, tyder mye på at Kristoffer Barmen (24) kommer til å vaere vikar.

Kanskje blir han den permanente løsningen også.

Mer involvert

– Det er en posisjon på banen, det også, sier Barmen og flirer.

Han vil ikke avsløre for mye, men formasjons­øktene på Branns treninger denne uken forteller det meste. Barmen er blitt drillet i den dype midtbanero­llen, med Fredrik Haugen og Peter Orry Larsen ved sin side.

– I den rollen får jeg vaere mer involvert i det oppbyggend­e spillet, og det synes jeg er artig. Jeg er jo glad i å ha ballen, så det kommer til å passe meg fint, sier 24-åringen.

Det har han bevist før. De få gangene Sivert Heltne Nilsen har vaert ute med skade eller karantene, har Barmen vanligvis vaert hans stedfortre­der. Den jobben har han løst forbilledl­ig.

– Han har ikke spilt anker mye, men han har løst det bra tidligere, sier trener Lars Arne Nilsen, som instruerte lysluggen flittig under fredagens økt.

– Ikke så annerledes

– Barmen må jo løse oppgaven på sin måte, men defensivt vil han ha den samme jobben som Sivert hadde: Sørge for at vi ligger i balanse, er kompakte og ikke gir brudd. Offensivt er han ekstremt god med ball, samtidig som han er fotballklo­k og duellsterk. Han kommer til å løse dette fint, fortsetter treneren.

Han ser flere likheter mellom Barmen og Sivert Heltne Nilsen.

– Jeg synes ikke han er så veldig annerledes. Han er en ballsikker, duellsterk og klok spiller. De er ikke veldig ulike, bare litt, sier Nilsen.

Treneren påpeker at Barmen har vaert lenge ute med en nakkeskade, og at en ikke kan forvente storspill allerede fra første kamp i rollen. Men etter fire-fem kamper tror Nilsen det nye midtbanean­keret har funnet seg til rette.

– Jeg er ikke så innspilt i den rollen som jeg helst burde vaert. Jeg har spilt noen kamper der, men de kan man fortsatt telle på én hånd. Men det kommer etter hvert. Hvis jeg får spille der fremover, kommer det nok bare til å bli bedre og bedre, sier Barmen.

– Hva blir den største forskjelle­n?

– Som defensiv midtbane er man i all hovedsak med på å bygge opp spillet bakfra, mens man som indreløper blir koblet på spillet i angrep. Nå kommer jeg altså til å bli mer med i den tidlige fasen av angrepsspi­llet. Defensivt må jeg ligge i rammen og løpe mye, uansett.

Kan kjefte

Han føler seg klar for å erstatte Nilsen. Ikke bare spilleren, men også lederen.

– Kommer du til å kjefte og rope like mye?

– Det kommer helt an på hvordan stemningen er på banen. Hvis vi trenger det, kommer jeg nok til å prøve å gjøre det. Men hvis alt flyter fint, har ikke jeg et behov for å gaule på de andre, sier Barmen.

– Du er jo en annen type på banen enn Sivert Heltne Nilsen.

– Ja, men det er de fleste, sier han og ler.

Lars Arne Nilsen har stor tro på at Barmen vil gli inn i lederrolle­n ganske naturlig. Selv om midtbanesp­illeren bare er 24 år, har han allerede en lang og innholdsri­k Brann-karriere bak seg.

– Sivert og Barmen er forskjelli­ge, men Barmen kommer til å gi beskjed på sin måte. Det kan hende de andre må ta litt ansvar, for nå har de ikke en spiller som pusher dem på samme måte, men jeg tror han kan ta styringen. Han har det i seg, sier Nilsen.

Etter å ha vaert lenge ute med nakkesmert­er, har Barmen trent for fullt de siste ukene. Han regner nå med å spille de resterende kampene denne sesongen, men tar ingenting for gitt.

 ?? FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN NORWAY ?? NY SJEF: Kristoffer Barmen kommer antakelig til å ta over Sivert Heltne Nilsens rolle i Brann-laget.
FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN NORWAY NY SJEF: Kristoffer Barmen kommer antakelig til å ta over Sivert Heltne Nilsens rolle i Brann-laget.
 ?? FOTO: JAN KÅRE NESS, NTB SCANPIX ?? TROR PÅ BARMEN: Trener Lars Arne Nilsen (til h.) har stor tro på at Barmen kommer til å løse den nye rollen bra.
FOTO: JAN KÅRE NESS, NTB SCANPIX TROR PÅ BARMEN: Trener Lars Arne Nilsen (til h.) har stor tro på at Barmen kommer til å løse den nye rollen bra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway