Bergens Tidende

Sløste med sjansene

- LARS MAGNUS IGLAND RØYS lars.magnus.roys@bt.no

Etter to strake seirer tapte Åsane borte mot et opprykksja­gende Aalesund.

Det var et Åsane i form som dro til Color Line Stadion.

– Jeg synes vi gjør en bra bortekamp mot det beste laget i divisjonen, sier Mons Ivar Mjelde etter tapet.

For det var ikke mye som skilte lagene i førsteomga­ng. Etter 20 minutter var Torbjørn Agdestein alene med Borger Thomas i Åsane-buret, men Thomas reddet mesterlig.

Etter flere sjanser til begge lag, fikk Åsane omgangens største sjanse da Dennis Antwi banket ballen i tverrligge­ren etter en kontring. 0–0 til pause.

– Jeg synes ikke Aalesund fikk til så mye, og det tror jeg er vår fortjenest­e. Det var få sjanser i kampen generelt, sier Mjelde.

Forskjelle­n mellom lagene skulle vise seg rundt timen spilt. Agdestein fikk en ny sjanse til sette ballen i mål etter fint forarbeid av spisskolle­ga Fridjohnso­n. Agdestein feilet ikke denne gangen, og satte ballen i mål til 1–0.

– Mot gode lag må man sette sjansene man får og helst tette igjen bakover. Når vi ikke scorer og slipper Aalesund til på en sånn sjanse, da taper man slike jevne kamper, konstatere­r Mjelde.

Etter 70 minutter fikk Håkon Lorentzen sjansen til å utlikne for Åsane, men satte ballen midt på keeper.

– Vi glipper på én nøkkelsitu­asjon, og det ble avgjørende. Men tapet er ingenting å skjemmes over. Vi har åpnet høsten bra, og nå retter vi fokus mot neste kamp, sier Mjelde.

Neste kamp for Åsane er hjemme mot Viking 12. august.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway