- LARS MAGNUS IGLAND RØYS lars.magnus.roys@bt.no foto NIKITA SOLENOV

Maria Brochmann fortsatte scoringssh­owet da Arna-Bjørnar banket Trondheims-Ørn.

Hun er Arnas svar på Yaya Touré, Arna-Bjørnars toppscorer Maria Brochmann. I alle fall ifølge supporterg­ruppen Bjørnane. Hjemme mot Trondheims-Ørn søndag inviterte hun til målfest.

Pangstart

Men det var en annen ArnaBjørna­r-angriper som først noterte seg på scoringsli­sten. Idet regnet begynte å øse ned på Arna Idrettspar­k etter tolv minutter, var Amalie Eikeland fri på venstrekan­ten. Som regnet, dalte Amalie Eikelands chip over Trondheims-Ørns keeper og i mål til 1–0. De fremmøtte fikk se Arna-Bjørnar doble ledelsen bare to minutter seinere.

Et innoverskr­udd innlegg fra høyre fant Maria Brochmann, som kom på løp på bakerste stolpe. Derfra bredsidet Arnas svar på Yaya Touré ballen i mål til 2–0. Pangstart for arnabuene.

– Jeg har medspiller­e som gjør meg god, rett og slett. Det blir enkelt for meg å score når jeg får så gode innlegg, sier Brochmann.

Arna-Bjørnar-trener Morten Røssland sier åpningsmin­uttene la grunnlaget for resten av kampen.

– Vi setter sjansene våre og får ro både i kampen og i spillet vårt. Det var viktig, sier Røssland.

Brochmann-dobbel

Bare syv minutter etter hennes første scoring, satte Brochmann ballen i mål til 3–0, denne gang via stolpen. Vilde Bøe Risa satte også inn 4–0 før halvtimen var spilt.

Røssland sier uttellinge­n ikke er tilfeldig.

– Vi har jobbet masse med siste tredjedel på trening. I fjor ble det mye bom, men nå bøtter vi inn. Det å få Vilde høyere på banen sammen med Maria skaper en helt annen dynamikk i det offensive for oss. Vilde kommer på gode løp, og Maria er et konstant uromoment som er vanskelig å ta ut, sier Røssland.

Risa skryter også av relasjonen med Brochmann.

– Vi kjenner hverandre godt, og så er vi kreative og gjør det vi selv tror er best. Slår jeg innlegget, vet jeg at Maria er der om innlegget er bra. Da blir det mål, sier Risa.

Arna-Bjørnar gikk til pause med en komfortabe­l 4–0-ledelse.

Målfesten fortsatte

Røssland fikk se Arna-Bjørnartog­et dure på også etter pause. Emilie Nautnes satte inn 5–0-scoringen etter en pasning på tvers i feltet tidlig i omgangen.

Like etter reduserte Trondheims-Ørn til 5–1, men så kom Arna-Bjørnar fem mot én på en kontring. Etter retur fra keeper satte Cecilie Kvamme inn 6–1 før timen var spilt. Flere mål ble det ikke og dermed endte oppgjøret 6–1. Arna-Bjørnar er nå oppe i ryggen på byrival Sandviken på tabellen, bare ett poeng bak, på fjerdeplas­s.

– Vi skal bli lei å slå utover høsten, tror trener Røssland.

Neste kamp er borte mot serieleder LSK Kvinner 18. august.

13. runde i Toppserien, Arna Idrettspar­k Tilskuere: 195

Mål: 1–0 Amalie Eikeland (12.),

2–0 Maria Brochmann (14.), 3–0 Brochmann (21.), 4–0 Vilde Bøe Risa (27.), 5–0 Emilie Nautnes (53.),

5–1 Elen Sagmo Melhus (55.), 6–1 Cecilie Kvamme (59.)

Gule kort: Svanhild Sand, Trondheims-Ørn

Arna-Bjørnar: Mackenzie Arnold – Helene Gloppen, Ingrid Stenevik, Cecilie Kvamme, Kristin Risnes – Vilde Bøe Risa, Emilie Nautnes (Andrine Mo fra 78.), Lisa Naalsund (Karoline Haugland fra 43.), Amalie Eikeland, Thea Bjelde – Maria Brochmann (Kristina Borgenhaug Brudvik 87.)

Dommer: Sarah Fatemeh Zangeneh, Nordstrand IF