Bergens Tidende

Jeg var 16, utsultet og desperat etter å bli lykkelig

-

bystyrerep­resentante­ne Jana Midelfart Hoff (H), Henning Warloe (H), Diane Berbain (SV) og Sondre Båtstrand (MDG) om kunstgress som en miljøutfor­dring. Både Arbeiderpa­rtiet og jeg som byråd er enig i det bystyrerep­resentante­ne påpeker: At vi også må ta innover oss at kunstgress kan ha alvorlige miljøkonse­kvenser.

Men påstanden om at det ikke finnes politisk vilje til å gjøre tiltak mot dette i Bergen kommune, er både feil og useriøs.

HOVEDFOKUS­ET MITT i BT-saken 19. juli var ikke, som representa­ntene synes å mene, at forslaget til forskrift som nå kommer fra Miljødirek­toratet vil bli for dyrt, men at forslaget ikke går langt nok.

Det synes for oss som om Miljødirek­toratet også i fremtiden vil tillate granulater med negativ miljøpåvir­kning, så lenge man forsøker å begrense utslipp i naturen ved å bygge fysiske barrierer. Skal vi ta miljøansva­ret vårt på alvor må ambisjonen vaere større: Enten må vi få granulater uten negativ miljøpåvir­kning, eller baner helt uten granulater i sin helhet.

VI SKAL JOBBE FOR Å fase ut alle granulater som har negativ påvirkning på miljøet gjennom vår handlingsp­lan for kunstgress i Bergen, som et enstemmig bystyre stilte seg bak. Vi skal stille strenge krav til utbygging, bruk og drift av kunstgress­baner, og vi skal vaere en betydelig premisslev­erandør overfor aktørene som skal levere kunstgress til Bergen kommune.

Vi skal føre miljøregns­kap ved alle kunstgress­baner, gjennomfør­e miljødugna­der, og vi skal delta i en rekke pilot- og forsknings­prosjekter for å kartlegge mikroplast­kilder og utslipp fra egne baner i Bergen.

VI ER LANGT FRA Å VAERE i mål med innsatsen. Men for hvert tiltak vi gjør i fellesskap med idretten, beveger vi oss ett skritt naermere den grønne byen Bergen.

Jeg trodde at å spise nudler, straffetre­ne og skru av varmeovnen for å brenne ekstra kalorier, var den beste veien å gå.

 ?? ARKIVFOTO: BERGENS TIDENDE
FOTO: HÅKON JØRGENSEN ?? Skal vi ta miljøansva­ret vårt på alvor, må vi enten få granulater uten negativ miljøpåvir­kning, eller baner helt uten granulater, skriver byråd Pål Hafstad Thorsen. IKKE ET LIV: Det er så utrolig mange der ute, voksne som unge, som mener at å sulte seg er den beste og mest proaktive løsningen, skriver innsender.
ARKIVFOTO: BERGENS TIDENDE FOTO: HÅKON JØRGENSEN Skal vi ta miljøansva­ret vårt på alvor, må vi enten få granulater uten negativ miljøpåvir­kning, eller baner helt uten granulater, skriver byråd Pål Hafstad Thorsen. IKKE ET LIV: Det er så utrolig mange der ute, voksne som unge, som mener at å sulte seg er den beste og mest proaktive løsningen, skriver innsender.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway