Bergens Tidende

Åsane vil gå mot et rolig overgangsv­indu

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no foto BÅRD BØE

– Disse som er her skal sørge for at Åsane spiller i Obosliagen også neste år, sier Mons Ivar Mjelde etter 1-2 hjemme mot Viking.

Blant de 16 lagene i 1.-divisjon er Åsane et av lagene som har sittet roligst i båten dette overgangsv­induet.

–Det er litt behagelig, også, sier Åsane-trener Mjelde.

– Fornøyde med troppen

Sommerens overgangsv­indu har vaert svaert rolig på Myrdal. Håkon Lorentzens låneforlen­gelse fra Sandefjord er den eneste aktivitete­n. Det er det en grunn til, ifølge sportslig leder i Åsane, Trond Bjørndal.

– Vi er fornøyde med troppen vi har. Det sa jeg før vinduet åpnet, og det er vi fremdeles. Vi har ingen konkrete planer for dette vinduet, sier Bjørndal før kveldens kamp mot Viking.

Åsane har heller ikke mistet noen av sine spillere dette vinduet.

– Jeg vet det er interesse rundt noen av våre spillere, men det ønsker jeg ikke å kommentere. Man må ha som utgangspun­kt at troppen er kapabel for det som kreves i ligaen, og det tror vi på. Vi er fornøyde med jobben som har vaert gjort på feltet, for det er der jobben skal gjøres, sier Bjørndal om laget som har tatt seks av ni poeng etter sommerpaus­en.

Tredje mål i høst

Mjelde er også fornøyd med troppen han har til rådighet.

–Vi var fornøyde med troppen vi gikk inn i sesongen med, men vi har ikke vaert fornøyde med skadene, sier Mjelde, som manglet Erik Huseklepp i kampen mot Viking.

Andreas Fantoft, en av ungguttene i Åsane, kom inn og satte redusering­en mot Viking. Hans tredje mål i høstsesong­en.

– Han tør å løsne skudd, som er hans sterke side. Så var det kjekt å se August Selnes komme inn og tørre å utfordre garvede spillere. Hadde vi hentet inn flere mer rutinerte spillere så kunne det ha stengt for fremadstor­mende spillere. Det er en balansegan­g som jeg føler vi har, sier Mjelde.

– Skal få kjørt seg

Fantofts scoring hjalp ikke så mye i denne kampen.

– Vi hadde nok sjanser. Jeg vil score og kan score og skal bare fortsette, sier Fantoft.

Unggutten tenker ikke noe på overgangen­e i klubben.

– Det eneste jeg gjør er å jobbe hardt hver dag og håper å få sjansen. Jeg synes det er bra for oss i Åsane, og flere av oss har fått sjansen i Obosligaen, som er bra. Nå skal vi omstille, så skal Mjøndalen få kjørt seg i neste kamp, sier Fantoft.

To kjappe

Med Bjarne Berntsen på tribunen gikk Viking gikk rett i strupen på Åsane fra avspark. Etter kvarteret satt den for Viking. Eks-Nest-spiller, Johnny Furdal, snurret rundt ute til venstre og fant Ylldren Ibrahimaj alene på bakerste stolpe, som satte ballen i naermeste på volley. Like etter mistet Åsane ballen på egen halvdel og ble brutalt straffet. Kristian Thorstvedt fikk med seg ballen og sendte Thomas til høyre og ballen til venstre.

–Måten vi slapp inn på var ikke bra. Med en femmer bak skal ikke en spiller få stå alene bakerst. Det var en tellefeil, sier Mjelde.

– Mangler litt kvalitet

På overtid satte Mons Ivar Mjeldes tredje innbytter, Andreas Fantoft, inn redusering­en. Fra tretti meter måtte en noe klønete Austbø se ballen gå i mål. Åsane fikk to dødballer på slutten, men måtte se Viking reise med alle tre poengene.

– Redusering­en kom for seint. Med litt mer presisjon i siste pasning og avslutning­ene kunne vi fått med oss noe. Strukturen og konkurrans­en i laget er bra, men vi mangler litt kvalitet på å kunne slå de aller beste, sier Mjelde, som røk 1–0 mot Aalesund i forrige runde. Myrdal stadion

Dommer: Christian Moen, Løvenstad FK

Tilskuere: 641

Mål: 0–1 Ylldren Ibrahimaj 15. min,

0–2 Kristian Thorstvedt 18. min,

1–2 Andreas Fantoft 91. min

Gult kort: Tomas Kristoffer­sen – Åsane, Fredrik Torsteinbø – Viking.

Åsane: Borger Engelbreth Bergmann Thomas – Sondre Flem Bjørshol, Aleksander Solli, Jonas Heggestad Hestetun, Magnus Nybakken Bruun-Hanssen, Joakim Vatle Hammerslan­d (86. min Andreas Fantoft) – Michael Olusoji Ogungbaro (71. min Senai Hagos), Simen Lassen, Tomas Kristoffer­sen – Håkon Holmefjord Lorentzen (78. min August Selnes), Dennis Agyare Antwi

 ??  ?? TIDLIG UNDER: Målscorer Andreas Fantoft og resten av Åsane havnet tidlig under VIking og klarte aldri å komme inn igjen i kampen.
TIDLIG UNDER: Målscorer Andreas Fantoft og resten av Åsane havnet tidlig under VIking og klarte aldri å komme inn igjen i kampen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway