Bergens Tidende

Jensens favoritt

-

Frps partileder Siv Jensen mener stortingsr­epresentan­t Sylvi Listhaug er en åpenbar kandidat når partiet skal se seg om etter ny første nestleder.

Før Sandbergs avgang ble kjent, skal Siv Jensen og Sylvi Listhaug (bildet) ha avklart at den tidligere justismini­steren var villig til å gå inn som ny nestleder etter Sandberg, erfarer VG.

Avisen skriver at avklaringe­n kom i helgen. Dette tolkes i partiet som om at Listhaug er Jensens foretrukne kandidat.

– Klokt og riktig

Per Sandberg gikk mandag av både som fiskerimin­ister og første nestleder i Frp som følge av hans ferie i Iran og brudd på regjeringe­ns varslingsr­egler og regler for mobilbruk.

– Det har vaert mye diskusjon om denne tematikken også internt i Frp, og det forstår jeg. Så nå har han kommet til den konklusjon­en, og det mener jeg var klokt og riktig, sier Jensen til NTB.

Avklaring 3. september

Sentralsty­ret vil møtes 3. september for å finne frem til en person som kan konstituer­es som nestleder, frem til landsmøtet velger både første og andre nestleder i mai neste år.

Jensen er ikke med på at det er et problem at Sandberg er den andre Frp-statsråden som har måttet gå i løpet av noen måneder som følge av mediestorm og politisk press. Sylvi Listhaug ble presset fra posten som innvandrin­gs- og integrerin­gsminister i våres.

I stedet påpeker Frp-lederen raskt at Listhaug ikke er ute av bildet:

– Hun er full av engasjemen­t og pågangsmot for Frp. NTB OSLO: Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen mener det var klokt av Per Sandberg å trekke seg som fiskerimin­ister. – Han hadde ingen annen utvei. Det begynte å bli et ganske kraftig opprør i partiet. . Hagen mener også at alt det som nå har skjedd, har åpenbart vaert til skade for partiet. NTB OSLO: Per Sandbergs avgang som Frp-nestleder og fiskerimin­ister kan slå uheldig ut for partiets oppslutnin­g, mener valgforske­r Johannes Bergh. Han beskriver Sandberg som en politiker med en klar appell til Frps kjernevelg­ere – velgere han mener partiet er avhengig av for å gjøre det godt. – Frp har mistet Sandberg i en viktig posisjon. Han har vaert en veldig profilert stemme i norsk politikk, sier Bergh til NTB.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway