Bergens Tidende

Sandberg: – Du er min beste venn

-

– Jeg har laert masse av Per gjennom årene, sa påtroppend­e fiskerimin­ister Harald Tom Nesvik (Frp) da han fikk nøkler og blomster av Per Sandberg.

Det var latter og god stemning da avtroppend­e fiskerimin­ister Per Sandberg ga nøkler og blomster til påtroppend­e statsråd Harald Tom Nesvik.

– Du er min beste venn, det vet du – ikke sant, sa Sandberg før han ga Nesvik en lang klem.

– Jeg har laert masse av deg gjennom årene. Du har vaert en av de absolutt beste fiskerimin­istere dette landet har hatt, sa Nesvik til Sandberg.

– Dette er vemodig, men det er også en stor mengde lettelse, sa Sandberg før nøkkelover­rekkelsen.

– Fiskeri- og havbruk vil vaere i fokus i all fremtid, så jeg skulle gjerne vaert med lenger. Jeg har masse ugjort. Men jeg er rimelig sikker på at jeg kan gjøre en betydelig jobb utenfor regjeringe­n for å fremme denne fantastisk­e naeringen, sa Sandberg. Landets nye fiskerimin­ister Nesvik ble presentert som ny fiskerimin­ister på Slottsplas­sen tidligere på mandag.

Ålesundere­n kommer nå fra jobben som kommunikas­jonssjef i brønnbåtre­deriet Sølvtrans. Han ble i juni i fjor utnevnt som fylkesmann i Møre og Romsdal fra 2019, men trakk seg i mai av hensyn til familien.

NTB

 ?? FOTO: CORNELIUS POPPE, SCANPIX ?? FIKK SKRYT: Jeg har laert masse av deg gjennom årene. Du har vaert en av de absolutt beste fiskerimin­istere dette landet har hatt, sa landets nye statsråd, Harald Tom Nesvik til Per Sandberg.
FOTO: CORNELIUS POPPE, SCANPIX FIKK SKRYT: Jeg har laert masse av deg gjennom årene. Du har vaert en av de absolutt beste fiskerimin­istere dette landet har hatt, sa landets nye statsråd, Harald Tom Nesvik til Per Sandberg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway