Bergens Tidende

17-åringen samtykket til videre fengsling

-

det kan bli aktuelt med en full, såkalt taktisk rekonstruk­sjon, men at det foreløpig ikke er planlagt.

– Vi må avgjøre om det er behov for det når vi har fått svar på de siste tekniske undersøkel­sene.

Kan bli avgjort snart

Etterforsk­ningen er nå nesten ferdig, sier politiadvo­kat Henriksen.

– Vi venter fortsatt svar på noen tekniske undersøkel­ser. Ellers naermer vi oss å bli ferdige. Jeg tar sikte på å komme med min innstillin­g til statsadvok­aten seinest i løpet av neste måned.

17-åringen som har innrømmet å ha drept Sunniva Ødegård på Varhaug i Rogaland, har samtykket til ytterliger­e to uker i varetekt.

Den siktede gutten vil bli begjaert fengslet tirsdag, og fordi han har samtykket, vil rettsmøtet i Bergen tingrett gå som såkalt kontorforr­etning, opplyser Sørvest politidist­rikt i en pressemeld­ing mandag. 17-åringen blir ikke ilagt restriksjo­ner i den forlengede fengslings­perioden.

Det er fortsatt mye etterforsk­ningsarbei­d som gjenstår, men det vil ikke bli foretatt nye avhør av siktede de naermeste dagene.

– Vi jobber nå blant annet med å sjekke siktedes forklaring opp mot andre spor i saken, opplyser Bjørn Kåre Dahl, som leder personseks­jonen i politidist­riktet. Han sier politiet også venter på svar på tekniske analyser.

NTB

 ?? ARKIVFOTO: CARINA JOHANSEN, SCANPIX ?? Paragraf 3 i veitrafikk­loven kalles «Grunnregle­r for trafikk».I paragrafen heter det bl.a. at «enhver skal ferdes hensynsful­lt og vaere aktpågiven­de og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade (...).Vegfarende skal også, heter det videre i loven, «vise hensyn mot dem som bor eller oppholder seg ved vegen».DREPT: Sunniva Ødegård (13) ble drept for to uker siden.
ARKIVFOTO: CARINA JOHANSEN, SCANPIX Paragraf 3 i veitrafikk­loven kalles «Grunnregle­r for trafikk».I paragrafen heter det bl.a. at «enhver skal ferdes hensynsful­lt og vaere aktpågiven­de og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade (...).Vegfarende skal også, heter det videre i loven, «vise hensyn mot dem som bor eller oppholder seg ved vegen».DREPT: Sunniva Ødegård (13) ble drept for to uker siden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway