Bergens Tidende

– Greit at TIL hoppet av

- MATS RYDLAND mats.rydland@itromso.no

Slik ting ble, synes Truls Jenssen (57) det var greit at Ruben Yttergård Jenssens (30) retur til Norge endte i Bergen.

Aller helst skulle lederen for TILs utviklings­avdeling sett at eldstesønn­en vendte tilbake til Tromsø, og forteller at det var noe sønnen tenkte på.

– Ja, veldig hett, men alt skal klaffe. Man nevner økonomi og de her tingene, sier Jenssen til iTromsø.

– Det ble kanskje en for stiv pris for TIL å betale?

– Det er penger, ja. Jeg synes det er greit at TIL hoppet av, selv om han hadde tenkt veldig mye på det. Å komme hjem her med et flott prosjekt med Simo (Valakari, red.anm.), bare det frister jo, sier Jenssen.

Hederlig forsøk

Sportssjef i klubben, SveinMorte­n Johansen, sier det var begrenset hvor langt klubben kunne strekke seg.

– Jeg tror det viktigste å si fra vår side er at vi gjorde et hederlig forsøk på å få Ruben hjem. Vi signaliser­te litt hvordan det kunne vaere og det viste seg til slutt at vi kom til kort og at vi ikke kunne konkurrere med Brann på totalitete­n i økonomien og så videre. Vi var ikke i stand til å nå opp på det nivået som Brann hadde i denne saken, sier Johansen.

TIL havnet nylig i rød sone økonomisk hos NFF, noe som har begrenset muligheten TIL har til å hente spillere. «Gutan» har således har vaert avhengige av støtte fra eksterne bidragsyte­re hvis de skulle hentet Ruben Yttergård Jenssen.

– Flott klubb

Truls Jenssen var en periode assistentt­rener for Rune Skarsfjord i Bergen, og har således et forhold til klubben.

– Det er ting som spiller inn, og når han først skulle velge Brann og det er gjort, så synes jeg det er en flott klubb. Jeg har jo vaert der i noen måneder og kjenner folk der. Det blir spennende. Så er det hele det at han fikk en fin avtale med Groningen, slik at alt det gikk i orden, sier Jenssen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway