Bergens Tidende

Arna-Bjørnar-kapteinen i sin første landslagst­ropp

- LARS MAGNUS IGLAND RØYS lars.magnus.roys@bt.no

Arna-Bjørnars Maria Brochmann er blant fem bergensere som er med i Norges landslagst­ropp til VM-kvalifiser­ingskampen­e mot Slovakia og Nederland.

Arna-Bjørnars toppscorer Maria Brochmann er tatt ut på Norges landslag for første gang. Spissen står med ni scoringer på 14 kamper i Toppserien denne sesongen, etter to scoringer mot Trondheims-Ørn sist.

Det gjorde spissen fortjent til en plass i landslagst­roppen til oppgjørene mot Slovakia og Nederland 30. august og 4. september.

– Maria har gjort det bra hele sesongen og er en spiller som kan anvendes både som stopper og som spiss. Hun har spilt i begge posisjoner for klubblaget og det blir interessan­t å se henne med oss, sier landslagss­jef Martin Sjögren i en pressemeld­ing.

Brochmann var over å bli tatt ut i ekstase til Norges avgjørende VM-kvalifiser­ingskamper.

– Det var veldig, veldig kjekt. Og overrasken­de, men jeg har jobbet hardt for dette lenge. Det trillet noen gledeståre­r da beskjeden kom, ja, jeg skal innrømme det, sier Norges nye spiller.

I tillegg til Maria Brochmann er lagvenninn­en Vilde Bøe Risa også med i troppen. Andre bergensere i troppen er Kristine Minde, Maren Mjelde og Ingrid Marie Spord.

Risa, som står med åtte landskampe­r og ett mål fra tidligere, sier hun gleder seg til å få Brochmann inn i landslaget.

– Ingenting er gøyere enn det. Vi står godt til hverandre på banen. Det blir veldig kjekt å vaere en del av en tropp med hun, sier Risa som håper begge får spilletid for Norge.

Arna-Bjørnar-trener Morten Røssland er glad for at Brochmann endelig får sjansen på landslaget.

– Kanongøy. Det er så fortjent! At Martin (Sjögren) tør å ta ut spillere i god form, og ser utenfor den vanlige stammen, er veldig bra. Brochmann tilfører det norske landslaget mer trøkk i begge boksene, sier Røssland.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: TOR HØVIK ?? TATT UT: Maria Brochmann er tatt ut til landslaget for første gang.
ARKIVFOTO: TOR HØVIK TATT UT: Maria Brochmann er tatt ut til landslaget for første gang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway