Bergens Tidende

Nå skal det vaere enklere for studenter å velge alkoholfri­tt

- TRYGVE OPHEIM trygve.opheim@bt.no MALENE INDREBØ-LANGLO foto BÅRD BØE

Norges Handelshøy­skole (NHH) og jussfakult­etet er blant institusjo­nene som har strammet inn opplegget under fadderuken.

– Jeg synes det er gøy og sosialt. Det er kjekt at det er alkoholfri­tt, for da blir man bedre kjent. Ingen er helt seg selv når de er på fylla, sier Aurora Kvilhaugsv­ik (22), som nettopp har begynt på organisasj­onspsykolo­gi.

I bakgrunnen høres både jubelrop og taktløs tramping fra de rundt 80 studentene som har tatt veien til Nordneshal­len for å spille kanonball.

For dem som ikke drikker

Szymon Rózycki (20) setter også pris på at det finnes avholdsarr­angement i fadderuken, og har selv tatt initiativ til at psykologis­k kanonball skulle legges inn i programmet.

– Jeg drikker ikke selv, og jeg vet at det er noen som kan føle seg satt ut av det vanlige opplegget. Det er fint at det finnes alkoholfri­e arrangemen­t som ikke bare er rettet mot folk som liker å gå på tur og som er skikkelig religiøse, legger Rózycki til.

Soufian Boukaddour, leder for psykologis­k kanonball, sier at flere studenter gjerne må ta turen.

– Dette er både sosialt og et godt tilbud for dem som ikke drikker, sier han.

– Fokus på sikkerhet

Flere fakultet og høgskoler i Bergen har dette året tatt grep for at de nye studentene skal få et trygt møte med studenttil­vaerelsen.

Blant dem er Norges Handelshøy­skole (NHH).

– Studentene­s første møte med NHH skal ikke bare vaere fest og moro, sier Linda Nøstbakken, professor og prorektor på NHH.

Hun forteller at skolen siden 2010, da en student ved skolen mistet livet under fadderuken, har hatt sterkt søkelys på alkoholbru­k og sikkerhet.

Høy sikkerhet og beredskap

– Vi er svaert imponerte over hvor høyt sikkerhet og beredskap har stått under de sist års fadderuker. Det finnes ikke et scenario fadderstyr­et ikke har tenkt på.

Ringer det en mor klokken halv to og spør hvor datteren er, har gruppene rutiner på hvem de skal kontakte – og hva de skal gjøre, sier Nøstbakken.

Tettere oppfølging

Denne uken skal likevel rektoratet vaere enda tettere på studentene enn tidligere år.

Parallelt med fadderuken arrangerer skolen obligatori­sk velkomstuk­e.

– Studentene­s første møte med skolen skal også vaere fag.

 ??  ?? ALKOHOLFRI­TT: Aurora Kvilhaugsv­ik (22) setter stor pris på at det finnes alkoholfri­e arrangemen­t i fadderuken. – Ingen er helt seg selv når de er på fylla, sier hun.
ALKOHOLFRI­TT: Aurora Kvilhaugsv­ik (22) setter stor pris på at det finnes alkoholfri­e arrangemen­t i fadderuken. – Ingen er helt seg selv når de er på fylla, sier hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway