Bergens Tidende

Psykologis­k kanonball

-

Under velkomstuk­en møter vi studentene med frokost hver dag, før de blir presentert for foredrag og gruppearbe­id. Ved ukeslutt skal de vise frem arbeidet, sier professor og prorektor Therese Sverdrup.

– I tillegg til dagsprogra­mmet på skolen, har også faddergrup­pene alkoholfri­e alternativ­er. Ingen skal føle at det er et drikkepres­s for å delta på NHHs fadderuke, sier hun.

Rebusløp og kinokveld

Også jussfakult­etet gjør sitt for å sikre at alle nye studenter skal føle seg inkludert.

– Vi har lagt til rette for at arrangemen­tene som er i regi av oss ikke nødvendigv­is behøver å omhandle alkohol, sier Celine Davidsen, leder for fadderkomi­teen.

Hun forteller at det blant annet arrangeres rebusløp, aktivitets­dag og kinokveld.

– Disse arrangemen­tene er alkoholfri­e, legger hun til.

Må signere kontrakt

Fadderne må også signere en kontrakt hvor det blant annet står at de skal motvirke at fadderbarn­a opplever drikkepres­s.

– Vi vil anbefale enhver faddergrup­pe at det ikke bare står alkohol på bordet, men også for eksempel brus når fadderbarn­a kommer på vors, sier Davidsen.

– Dersom retningsli­njene i kontrakten ikke følges, har fadderstyr­et rett til å klippe fadderbånd­et som gir dem tilgang på arrangemen­tene under uken.

Høgskolen på Vestlandet (HVL) arrangerer i hovedsak to alkoholfri­e arrangemen­ter som trekker mange studenter: byvandring og idrettstur­nering.

– Avgjørende start

– Dette er de to best besøkte arrangemen­tene i fadderuken, sier faddersjef Jonas Oliver Hui Dahl.

Han sier at fadderuken er det viktigste tiltaket høgskolen har i forbindels­e med studiestar­t.

– Fadderuken er saerlig viktig på utdanninge­r med lite gruppearbe­id. Spesielt de største klassene har mest nytte av fadderuken. Det er bra når folk kjenner noen før de setter seg i forelesnin­gssalen med mer enn hundre andre.

 ??  ?? Åpent arrangemen­t. Finner sted fra klokken19.00–20.00 på torsdager gjennom hele året.På en vanlig torsdag varierer oppmøtet fra 15 til60 studenter. Holder til på St. Paul ungdomssko­le. TILBUD FOR ALLE: Soufian Boukaddour, leder for psykologis­k kanonball, er fornøyd med tilbakemel­dingene fra studentene som deltar.
Åpent arrangemen­t. Finner sted fra klokken19.00–20.00 på torsdager gjennom hele året.På en vanlig torsdag varierer oppmøtet fra 15 til60 studenter. Holder til på St. Paul ungdomssko­le. TILBUD FOR ALLE: Soufian Boukaddour, leder for psykologis­k kanonball, er fornøyd med tilbakemel­dingene fra studentene som deltar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway