Bergens Tidende

Støre får mest omtale

-

Ap-leder Jonas Gahr Støre er den partileder­en som vekker størst engasjemen­t på nettet – både positivt og negativt.

Kommunikas­jonsbyrået Zynk har foretatt en stordataan­alyse av over 50 millioner norske nettsider og sett på hvordan partiene og partileder­ne omtales.

– Vi leter etter hvilke ord og begreper som brukes for å beskrive dem, både negative og positive, sier rådgiver Olav Magnus Linge i Zynk til NRK. Mens det tidligere var fløypartie­nes ledere som genererte mest ladet omtale, er det nå altså Jonas Gahr Støre som får mest omtale med positiv eller negativ valør.

– Det skjedde en endring i 2017, og det er den negative omtalen som driver den økende splittelse­n, forklarer Linge. I 2018 øker den negative omtalen over hele linjen.

– Vi ser at 2018 har vaert et dårlig år for norsk politikk. Partiene og partileder­ne er mer negativt omtalt enn de var i fjor, sier Linge.

Alle partileder­ne får mer negativ enn positiv omtale, men graden av engasjemen­t varierer.

– Erna Solbergs problem er kanskje det motsatte av Støres: Hun utløser lite engasjemen­t både positivt og negativt. Den positive omtalen av henne er synkende, men det er den negative også. Det betyr at det kanskje er mer likegyldig­het til henne enn til de andre partileder­ne, sier Zynkrådgiv­eren. NTB

 ??  ?? FÅR MEST OMTALE: Jonas Gahr Støre.
FÅR MEST OMTALE: Jonas Gahr Støre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway