Bergens Tidende

Bilister styrtet i døden

-

Flere titall mennesker omkom da en motorveibr­o i Genova raste sammen i et kraftig uvaer. Opptil 35 biler og flere lastebiler falt 45 meter før de traff bakken.

Det var tordenvaer og kraftige vindkast da en av søylene som holdt broen oppe, ga etter. Biler og lastebiler dundret i bakken sammen med tonnevis av betong og armeringsj­ern.

– Dessverre er det rundt 30 døde og mange som er alvorlig skadet, sa innenriksm­inister Matteo Salvini tirsdag ettermidda­g.

Kilder i det italienske sivilforsv­aret sier til nyhetsbyrå­et ANSA at minst 35 mennesker er omkommet. Offisielt opplyser sivilforsv­aret at 20 er bekreftet døde og at tilstanden er kritisk for ti skadde.

Årsaken til ulykken er ikke kjent. Øyenvitner har fortalt at broen ble truffet av lyn før den raste, men det er uklart om dette bidro til kollapsen.

Mer trafikk enn vanlig

Genova ligger ved Middelhave­t nordvest i Italia. Morandi-broen forbinder motorveien A10 fra Frankrike med en annen motorvei som går nordover til Milano.

Trafikken var tirsdag større enn vanlig siden mange italienere var på vei til kysten eller fjellene i forbindels­e med høytiden ferragosto.

Transportm­inister Danilo Toninelli beskriver på Twitter ulykken som en enorm tragedie. Statsminis­ter Giuseppe Conte vil reise til Genova i løpet av dagen, ifølge nyhetsbyrå­et ANSA.

– Apokalypti­sk

Journalist­en Franco Nativo fra TV-kanalen Telegenova sier han kunne se minst åtte-ni kjøretøy som lå knust under betongmass­ene på ulykkesste­det.

– Det er en apokalypti­sk scene, sier han.

Situasjone­n var uoversiktl­ig tirsdag ettermidda­g. Over 280 mennesker og hundepatru­ljer deltok i redningsar­beidet.

 ??  ?? KOLLAPSEN: 80 meter av Morandi-broen raste sammen tirsdag.
KOLLAPSEN: 80 meter av Morandi-broen raste sammen tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway