Bergens Tidende

– Det blir som å komme hjem

Håkon Opdal returnerer til Brann. 36-åringen mener han kan fylle samme rolle som den Samuel Sahin-Radlinger har.

-

– Det var fint å signere og spesielt å vaere tilbake, sier Håkon Opdal til BT.

Keeperen fra Odda har legendesta­tus i Brann etter at han var en del av laget som ble seriemeste­r i 2007. Men i 2011 forsvant han fra Bergen etter å ha blitt annetvalg bak Piotr Leciejewsk­i. Siden har han vaert et år i danske Sønderjysk­e (2012) og i Start fra 2013 og til nå.

Opdal blir vaerende i Kristiansa­nd ut dette året. Han har signert en toårskontr­akt med Brann fra og med 1. januar 2019 og kommer vederlagsf­ritt tilbake til Bergen.

– Noen muligheter må du bare ta når du får dem, og dette var en slik mulighet, sier Opdal. – Når kom Brann på banen? – Dette gamet er slik at når du er på utgående kontrakt, så må du se på hvilke muligheter du har. Brann er en klubb jeg har et forhold til, jeg har jo mange venner her fortsatt. Dette skjedde fort da det først skjedde, sier Opdal.

– Føles det som å komme hjem?

– Ja, det gjør jo det. Det er jo ikke ennå – jeg skal gjøre en jobb for Start først – men det kommer nok til å føles sånn når jeg er tilbake, sier Opdal.

Mener Brann er perfekt

Tirsdag formiddag landet Opdal på Flesland, der han møtte BT før han satte seg i bilen til agent Stig Lillejord. Da ville han si lite fordi papirene ennå ikke var signert, men tirsdag ettermidda­g var alt det formelle i boks. Opdal er blitt 36 år og en skikkelig fotballvet­eran siden han var i Bergen sist, men avviser at Brann-returen er en slags sjar-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway