Bergens Tidende

Brennhete Bamba kan havne i Brann

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no ANDERS PAMER ØYSTEIN VIK

Kristiansu­nds raske spiss Daouda Bamba kan ligge an til å bli løsningen i Branns langvarige spissjakt.

BT vet at det er samtaler mellom klubbene og at Brann skal kunne vaere villige til å imøtekomme Kristiansu­nds økonomiske krav.

Bamba vil i tilfelle bli et av Branns dyreste kjøp på lang tid. Etter det BT kjenner til, ligger det an til en overgangss­um på mellom syv og ni millioner kroner.

Det har tidligere kommet bud på et tosifret antall millioner kroner for Bamba, fra kinesisk fotball, uten at det ble noen overgang – angivelig fordi spilleren ikke ønsket det. Det har også vaert interesse for Bamba fra andre land, også helt i det siste.

Bambas agent, Jack Karadas, har ikke vaert tilgjengel­ig for kommentar i løpet av tirsdagen. Kristiansu­nds sportslige leder, Kenneth Leren, har ikke besvart BTs henvendels­e.

Norskutvik­let

Daouda Bamba kommer fra Elfenbensk­ysten, men kvalifiser­er som «norskutvik­let», da han kom hit allerede som tenåring. Dette er nøkkelen for Branns del, fordi de da i stedet kan hente inn svenske Jesper Löfgren (se side 30), stopperen Brann har siklet etter siden han var på prøvespill i forrige uke.

Taperen i dette puslespill­et heter Deyver Vega, som i alle fall foreløpig er identifise­rt som den ene utenlandsk­e spilleren i Brann-troppen som kan utelates fra kamptroppe­n til høstsesong­ens kamper.

Scorer ofte

Ivorianske Bamba har de siste årene vaert en av de jevneste målscorern­e i norsk toppfotbal­l. I år har Bamba gjort syv mål på 18 kamper, og slik bidratt til at Kristiansu­nd ligger plassert midt på tabellen. I fjor ble det syv scoringer på 18 kamper og i 1. divisjon året før, scoret Bamba hele 20 mål på 25 starter.

Dette har gjort ham til en het spiss på overgangsm­arkedet. Bamba er kjent som en rask spiss som truer rommet bak motstander­nes forsvar, og etter at Brann har forsøkt å hente flere andre spisser – blant dem Rosenborgs Alexander Søderlund og britiske Ivan Toney – er det nå Bamba Brann setter alle kluter til for å sikre seg.

I Brann har Steffen Lie Skålevik vaert et suverent førstevalg på spissplass­en i år. Før sesongen ble Henrik Kjelsrud Johansen hentet inn som utfordrer, men Johansen har ikke vaert i naerheten av å kapre en plass på laget.

BT har ikke lyktes i å komme i kontakt med Branns sportssjef Rune Soltvedt for kommentare­r.

 ?? FOTO: FREDRIK HAGEN, SCANPIX ?? DYR: Daouda Bamba kan bli Brann-spiller før overgangsv­induet stenger ved midnatt onsdag.
FOTO: FREDRIK HAGEN, SCANPIX DYR: Daouda Bamba kan bli Brann-spiller før overgangsv­induet stenger ved midnatt onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway