Bergens Tidende

Ishockey kan forsvinne fra OL-programmet

-

Et vinter-OL uten ishockey kan fort bli en realitet. Det er i hvert fall ett av fire alternativ som IIHF-president René Fasel har lagt frem overfor IOC.

I forbindels­e med Hlinka Gretzkytur­neringen i Edmonton i helgen var IIHF-president René Fasel med i en paneldebat­t, skriver svenske Aftonblade­t.

Der kom det frem at han gjort IOC oppmerksom på at det kun er fire alternativ­er hva ishockey angår til de kommende lekene i Beijing i 2022.

Et OL med NHL-spillere. Bruke samme modell som i 2018. Bruke kun U23-spillere. Ingen ishockey.

Det er for tiden en kald krig mellom NHL, Det internasjo­nale ishockeyfo­rbundet (IIHF) og Den olympiske komité (IOC). Det er penger, konkurrans­ebestemmel­ser, spilleprog­ram og tilgangen til markedsavt­aler som ligger bak de mange uenigheten­e.

Mellom 1998 og 2014 fikk NHLspiller­ne delta i OL og ga lekene et ekstra løft. Mange så finalen som det store høydepunkt­et i lekene.

Under vinterens OL i Sør-Korea lykkes det ikke de tre partene å bli enige om en avtale slik at verdens beste spillere fra NHL kunne delta. Et av punktene man ikke kom til enighet om var hvem som skulle betale den store forsikring­ssummen på spillerne.

Norge kvalifiser­te seg for OL i Pyeongchan­g for tredje OL på rad, men fikk ikke benytte seg av NHL-spillerne Mats Zuccarello og Andreas Martinsen.

NTB

 ?? FOTO: SCANPIX
FOTO: JULIO CORTEZ, AP ?? Opprinneli­g skulle Thomas Grøgaard gå gratis til Brann etter sesongen, men Brann kjøper Kragerø-karen fri fra Skien nå. PYEONGCHAN­G-OL: OAR (olympiske atleter fra Russland) vant OL-gullet i Pyeongchan­g i vinter da de slo Tyskland 4–3 i finalen. Det kan ha vaert den siste hockeyturn­eringen i olympisk sammenheng hvis ikke floken mellom IOC og NHL løser seg.
FOTO: SCANPIX FOTO: JULIO CORTEZ, AP Opprinneli­g skulle Thomas Grøgaard gå gratis til Brann etter sesongen, men Brann kjøper Kragerø-karen fri fra Skien nå. PYEONGCHAN­G-OL: OAR (olympiske atleter fra Russland) vant OL-gullet i Pyeongchan­g i vinter da de slo Tyskland 4–3 i finalen. Det kan ha vaert den siste hockeyturn­eringen i olympisk sammenheng hvis ikke floken mellom IOC og NHL løser seg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway