Bergens Tidende

Av latmanns-kjøretøy

-

minte klokelig om at dersom en elsykkel kjører fort nok, kan den plutselig bli definert som moped eller motorsykke­l. Veldig betryggend­e om folk er oppmerksom på det.

Helt greit for meg om en elsykkel kan gå i 150, så lenge jeg ikke møter den på joggetur i en sving på Osbanetras­een.

MEN SÅ ER DET alle disse andre elektriske latmannskj­øretøyene. Det fins jo et fantastisk utvalg. Elektriske løperhjul er min favoritt. Den er jo rask og billig i drift, og hvis du blir overrasket av en regnbyge, kan du ta den under armen og gå rett inn på Bybanen. Grenseløst er det.

Sammenlikn­et med andre transportm­idler er de veldig billige. Det er bare å lade og kjøre om hverandre. Ser jo gøy ut også. De kommer til å gå unna som varme skillingsb­oller. Så da har vi sykkel- og gangveier som er fylt opp med elektriske løperhjul, og man kan trygt si at byplanlegg­ere og sykkelombu­d ikke har sett dette komme i det hele tatt.

VI SER DET FOR OSS. Småbarn som sykler, folk som lufter bikkjen, joggende og gående på en eller annen søndagstur. Helt greit inntil noen kommer susende på et elektrisk kjøretøy. Da er det bare å trekke inn til siden. I bunn og grunn er det den sterkestes rett som gjelder, og da vinner de kjørende lett.

KORT OPPSUMMERT: Når gangveiene nå blir motorisert, kan man skrinlegge «Del veien»-slagordet. Det vil ikke lenger ha noen praktisk betydning.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: NTB SCANPIX ??
ILLUSTRASJ­ON: NTB SCANPIX
 ?? LUSTRASJON­SFOTO: NTB/SCANPIX ??
LUSTRASJON­SFOTO: NTB/SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway