Bergens Tidende

Som 17-åring fikk Bamba penger til skoleplass, men kjøpte fotballsko i stedet. Da ba familien ham om å klare seg selv.

-

Branns nye stjernespi­ss tar plass inne på pressekonf­eranseromm­et på Brann Stadion. Etter sin første økt i ekte bergensreg­n er det rolig her inne, midt i det som har vaert en svaert hektisk periode for Brann.

Klubben har signert totalt syv spillere denne sommeren – fire av dem kom nå i sommer – og sportssjef Rune Soltvedt har sammenlikn­et korridoren­e på Stadion med Sinsen-krysset. Så mange agenter og spillere har sirkulert rundt Kniksens plass at de har måttet sitte og vente på å komme inn for å skrive kontrakt, akkurat som pasienter på et legevaerel­se.

Den største stjernen av dem alle er Daouda Bamba (23). Spissen fra Elfenbensk­ysten kom fra Kristiansu­nd og kan koste Brann og Trond Mohn opp mot ni millioner kroner, alt etter hvordan han presterer i Bergen.

– Da jeg vokste opp i Afrika (Bamba omtaler konsekvent hjemstedet som «Afrika») hadde jeg aldri trodd jeg skulle bli en av de dyreste spillerne i historien til en klubb som Brann, reflektere­r Bamba.

Ivorianere­n smiler fornøyd, tenker litt og så kommer han med følgende resonnemen­t:

– Men det er jo for å oppnå en slik posisjon man spiller fotball. Man håper jo ikke at man blir en spiller som ingen vil betale noe for – tvert imot. Dette viser at mitt harde arbeid har lønnet seg.

Gode minner om oppveksten

Bamba vokste opp i Abidjan, en millionby som også er det viktigste økonomiske senteret ved Elfenbensk­ystens kyst. Bamba forteller at var yngst av åtte søsken. Faren hans døde da han var

 ??  ?? PÅ TRENING: Torsdag hadde Daouda Bamba sin første trening med Brann. Han kan bli å se i kamp mot Sarpsborg søndag på Stadion.
PÅ TRENING: Torsdag hadde Daouda Bamba sin første trening med Brann. Han kan bli å se i kamp mot Sarpsborg søndag på Stadion.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway