Bergens Tidende

Grøgaard måtte bort fra hjembyen for å bli fotballspi­ller

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no

Thomas Grøgaard måtte bort fra Kragerø for å satse på fotballen. Han flyttet flyttet til Skien. Nå har han flyttet på seg igjen – til Bergen.

Thomas Grøgaard dundrer rett inn på Brann-laget søndag, mindre enn en uke etter å ha fullført overgangen fra Odd.

Brann-trener Lars Arne Nilsen virker å vaere helt trygg på sin nye mann i forsvaret – allerede.

– Det er mange ting som gjør at jeg har sansen for ham, sier Nilsen om Grøgaard.

– Han har bra fart, veldig god venstrefot, slår gode innlegg, er en flott type og bra gutt – det er viktig. Så er han en «relasjonss­piller» som kan 4–3–3-formasjone­n, fortsetter sjefen på Stadion.

Fredag merket Nilsen seg én ting spesielt.

– Nå spilte han mot Gilbert (Koomson) på trening, en av de kjappeste i eliteserie­n, og han ble i hvert fall ikke fraløpt. Så i Grøgaard har vi en kjempespen­nende spiller som ennå er ung.

Riktig, det. Grøgaard er 24 år, men erfaringen står det ikke på. Siden høsten 2013 har han spilt fast i eliteserie­n for Odd, stort sett i tabellens øvre sjikt.

Flyttet da han var 16

Nydusjet etter treningsøk­ten setter Grøgaard seg for å fortelle om veien frem. Først til Odd, så til Brann. Talentet har alltid vaert der, Grøgaard har et lass med kamper for sonelag, kretslag og aldersbest­emte landslag.

– Jeg kommer fra lille Kragerø. Der skilte jeg meg ut ganske tidlig. Men jeg har ikke følt meg som et stjernesku­dd heller, sier Grøgaard, som fikk prøve seg tidlig med A-laget i moderklubb­en Kragerø IF. Den gang i 4. divisjon. Ved siden av fotballen spilte han lenge håndball, som var «veldig gøy» og ikke så enkelt å slutte med.

– Lenge var opplegget gjerne først på håndballtr­ening, få i meg en banan og rett videre til fotballtre­ning. Da jeg ble 14, var det ikke så lett å kombinere lenger.

16 år gammel måtte Grøgaard ta et nytt valg. Hjemme i Kragerø ble han matchet bra i eldre årsklasser, det ble lagt til rette for mye trening, men for virkelig å satse, følte Thomas Grøgaard at han måtte videre.

– Så jeg flyttet til Skien for å gå på toppidrett­sgymnas, fikk mange flinke folk rundt meg og begynte å spille på juniorlage­t til Odd.

Flyttingen beskriver han som avgjørende for karrieren.

Trivdes i Odd

Som Dag-Eilev Fagermo ofte har påpekt som Odd-trener: I den klubben får man fort sjansen som ung. Grøgaard har opplevd cupfinale, europacup og seriemedal­je. Han trivdes.

Nå er det Brann og Bergen som gjelder. Samboeren har bodd her før, men flyttet til Oslo for å komme naermere Grøgaard.

– Litt motvillig, sier han smilende.

– Men hun er veldig glad i Bergen og gleder seg til å komme hit. Så får vi se hvor fort det skjer.

 ?? FOTO: MADS BØYUM ?? NY MANN: Thomas Grøgaard er en av mange nye Brann-spillere denne uken. Overgangen fra Odd ble fullført denne uken.
FOTO: MADS BØYUM NY MANN: Thomas Grøgaard er en av mange nye Brann-spillere denne uken. Overgangen fra Odd ble fullført denne uken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway