Bergens Tidende

Hadde aldri forventet å vaere i world tour-finalen

Før sesongen planla familien Berntsen Mol et bryllup denne helgen – fordi den var ledig. – Jeg tror finalen i Hamburg er gyldig fravaer, sier Anders Mol.

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

Denne helgen spiller Anders Berntsen Mol (21) og Christian Sandlie Sørum (22) finale i world touren i Hamburg, men da sesongen ble planlagt skulle finalehelg­en brukes til noe helt annet – bryllupet til Mols tante.

– Vi hadde planlagt bryllup til konens søster i Strandvik, hvor vi bor, slik at alle kunne vaere med. Denne helgen passet bra, for finalen i Hamburg trodde vi ikke vi kom til å nå. Det var et drømmemål, sier trener og far til Anders, Kåre Johan Mol.

– De følger nok med

Seieren i majorturne­ringen i Gstaad i midten av juli ble etterfulgt av EM-seier helgen etter. Første helgen i august tok Mol og Sørum sin andre seier i world touren og klatret til topps på verdensran­kingen.

Dermed gikk finalen fra en fjern drøm til virkelighe­t, og bryllupet må gå uten Anders og Kåre Johan.

– Vi hadde ikke forventet

eå vaere her, men så vant vi tre turneringe­r og nå er vi her. Jeg tror finalen i Hamburg er gyldig fravaer, for familien min er ganske volleyball­interesser­te, så de kommer nok til å følge litt med på mobilen, sier Anders.

Europa i tet

Prestasjon­ene til Mol og Sørum leder an i et lite skifte i internasjo­nal sandvolley­ball. Bare de ti høyest rankede lagene får delta i Hamburg, og i de to puljene er det bare europeiske lag.

– Det tror jeg er første gang. Europa har tatt litt over og lagene holder utrolig bra nivå. Det er kult, sier Anders.

– Det har vaert noen bytter i noen av parene, og de brasilians­ke og amerikansk­e parene har hatt litt nedgang. Blant annet byttet det brasilians­ke VMparet partnere, som gjorde alle konstellas­jonene dårligere, men de kan bli sterkere på sikt, sier Kåre Johan.

Verdensran­kingen ble oppdatert 13. august, og der må man ned på 11.- og 12.-plass for å finne de første amerikansk­e parene, og Brasils beste, Vitor Felipe og Evandro, er nede på 19.-plass.

Snudde mot Latvia

Torsdag tapte Mol og Sørum første set mot latviske Martins Plavins og Edgars Tocs i Hamburg, men snudde kampen til seier, deres 22. på rad. De to parene møttes også i puljespill­et i Gstaad, hvor resultatet ble 2–1 til nordmennen­e.

– Det er kanskje de to vanskeligs­te kampene vi har hatt i denne rekken, så det var en stor seier, sier Anders.

Ifølge den to meter høye Fusa-karen så bruker ikke duoen saerlig tankevirks­omhet på den lange seiersrekk­en, men trener Kåre Johan lar seg stadig imponere.

– Jeg blir overrasket hver gang de setter bena ned på banen og spiller, for de har et modus som er så fokusert og solid at jeg blir helt rørt. Det er bare latterlig imponerend­e det de driver med, sier Kåre Johan før kampen mot Nederland.

Endte seiersrekk­en

Fredag ettermidda­g ventet nederlands­ke Alexander Brouwer og Robert Meeuwsen på motsatt side av nettet. Seier ville garantert puljeseier og dermed direktepla­ss i semifinale­n. Tap med store sifre kunne gjort at duoen måtte spille kvartfinal­e.

– Det betyr mye. Da kan man spare seg for en kamp og bruke tid på å se på motstander­e, sier Kåre Johan.

Mol og Sørum tok det første settet greit, 21–17, men Nederland svarte i et intenst andresett, 23–25. Nederland startet best i det tredje settet, Mol og Sørum hentet seg inn igjen, men etter en utfordring av en dommeravgj­ørelse, gikk Nederland av med seieren etter 13–15 i siste sett.

Den norske duoen tok likevel puljeseier­en og er klar for semifinale. Den går lørdag.

Kåre Johan Mol

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway