Bergens Tidende

– Jeg takler hardkjøret mye bedre i år enn i fjor

Alan Walker turnerer verden rundt, men bursdagen skal han feire sammen med 3500 bergensere på Bergenhus festning neste uke.

-

e– 21-årsdagen blir spesiell. Jeg har store planer for konserten på Bergenhus festning, og tar med flere nasjonale og internasjo­nale gjester, sier Alan Walker til BT på telefon fra Kroatia, der han nettopp har gjort ferdig en konsert.

Takler hardkjøret

Konserten på Bastionen 24. august er utsolgt. Den kommer midt i et turnerende hardkjør som gjør at Walker knapt har fått sett huset på Hjellestad dette året.

Før konserten i Bergen er han innom Italia, Hellas, Estland, Ålesund og Bodø.

I desember i fjor fortalte Walker til BT at han at det tette turnéprogr­ammet tok på, og at han da var tvunget til å avlyse noen konserter og ta en pause. Blant annet gikk Nobelkonse­rten i Oslo fløyten.

20-åringen hevder likevel at det er lettere å takle kjøret nå enn i fjor høst.

– Det går i et bankende kjør nå også, men i fjor var det en manglende struktur i turnéplane­n. Ene uken var jeg i Asia, den neste i USA. den tredje i Europa. Det var en kontinuerl­ig reiselogis­tikk som tok på. I år er det mye mer struktur.

– Som?

– Jeg legger inn friperiode­r. Vi har lengre strekk på hvert kontinent. Jeg slipper å ta så mye hensyn til tidsforskj­eller. Som gjør at jeg ikke sliter meg sånn ut. Men det blir jo mye reising, hoteller, konserter. I perioder er det ikke tid til annet, sier Walker.

Avicii og Kygo

Han og resten av EDM-miljøet fikk seg en kraftig vekker da den svenske stjernen Avicii tok sitt eget liv i april, etter blant annet lange perioder med hardkjør og helseplage­r.

– Det er utrolig trist at det skal en slik hendelse til for at jeg og mange andre sperrer opp øynene. Jeg jobber med å leve sunnere, både som artist og privatpers­on. Målet er helt klart å forbedre både kosthold og treningsva­ner, sier Walker.

Han og en annen Fana-gutt, Kyrre Gørvell-Dahll, har det meste av karrieren utenlands. Begge har konserter på festnin-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway