Bergens Tidende

Sandviken kom sterkt tilbake med målfest

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no foto ELIAS DAHLEN

Tremålssco­rer Ajara Nchout Njoya mener Sandviken er bedre enn noen gang.

Etter å ha stått uten seier de siste fire kampene slo Sandviken tilbake da de slo Røa 5–3 i en skikkelig målfest.

– I starten begynte vi med et nytt system, så det har ikke vaert så lett for oss å sette oss inn i det fort. Nå forstår vi alt, og vi må bare fortsette å jobbe fremover, sier tremålssco­rer Ajara Nchout Njoya.

Pangstart

Sandviken kunne ikke fått en bedre start enn headingen fra Amanda Perez. Midtbanesp­illeren styrte ballen kontroller­t mot venstre hjørne, og sendte Sandviken i føringen etter kun tre minutter.

– Det er ikke lett å ta Røa, så jeg er veldig fornøyd, sier Sandviken-trener Alexander Straus.

Men Røa lot seg ikke vippe av pinnen, og drøyt syv minutter senere sikret Svava Ros Gudmundsdo­ttir utlikning for gjestene.

Den utlikninge­n likte Sandviken åpenbart dårlig, og svarte umiddelbar­t. Det tok Ajara Njoya nøyaktig to minutter å sende hjemmelage­t tilbake i ledelsen.

– Det var ikke lett i starten av kampen. Vi scoret, så scoret de. Når du spiller må du ha troen på at det skal gå. Så vi fortsatte bare å jobbe på, sier Njoya.

Det sto 2–1 på Stemmemyre­n etter det første kvarteret.

Tilbakesla­g og selvmål

Men gleden skulle vise seg å bli kortvarig for de hvitkledde. Først utliknet Katrine Emilie Winnem Jørgensen til 2–2.

Deretter var Stine Hovland uheldig. Sandviken-spilleren fikk tåen på et skuddforsø­k, og via stangen trillet ballen rolig i mål. Røa tok ledelsen for første gang i kampen.

– Vi kan ikke slippe inn slike mål, understrek­er Straus.

Sandviken maktet ikke å slå tilbake før hvilen, og lagene gikk til pause på 2–3 til Røa i den første omgangen.

Viktig utlikning

–Jeg spurte spillerne i pausen om de trodde på at vi kunne snu det, forteller Straus om pauseprate­n.

Det Sandviken-treneren sa i pausen så ut til å fungere. Sandviken gikk ut med høyt tempo i starten av 2. omgang, og ti minutter ut i omgangen fikk de betalt.

Njoya kom seg fri på venstrekan­ten og sendte av gårde en suser som gjorde Kirvil Odden i Røa-målet sjanseløs. Spissen scoret sitt andre for dagen, og ga Sandviken en viktig utlikning.

– Jeg er veldig glad for at vi kom tilbake, men vi slapp inn for enkle mål. Det var for rare mål, og det er jeg ikke glad for. Vi gjorde det vanskelig for oss selv, sier Straus.

Men Sandviken var ikke ferdig der og hadde mer å legge til i målfesten. Under ti minutter etter utlikninge­n var det Perez sin tur til å sette sitt andre for dagen, og Sandviken var tilbake i ledelsen.

– Vi fortjente seieren i lys av de foregående kampene og hva vi har sittet igjen med. Det hadde vaert tungt å gå en kamp til uten seier, mener Straus.

Klubbyggin­g i fokus

Sandviken fortsatte å fosse i angrep og ga ikke Røa fred. Det resulterte i enda en scoring for Njoya og vertene, og med åtte minutter igjen på klokken ledet Sandviken 5–3.

– Jeg er kjempeglad for tre scoringer. Men jeg jobber for laget og ikke bare meg selv. Men det var veldig viktig med de tre scoringene i dag, fordi vi vant, sier Njoya.

Målfesten endte med 5–3 og Sandviken tok sin første seier siden 19. juni.

– Det viktigste for Sandviken i år er å bygge et fundament som vi kan ta steget opp fra neste år. Om vi blir nummer to, tre eller seks er sekundaert i forhold til det som har med klubbyggin­g å gjøre. Derfor har vi ikke vaert så stresset over at vi har tapt noen kamper i det siste. I hvert fall ikke når prestasjon­ene har vaert bra, sier Straus.

 ??  ?? SEIER:Ajara Nchout Njoya scoret tre mål da Sandviken slo Røa i målfest.
SEIER:Ajara Nchout Njoya scoret tre mål da Sandviken slo Røa i målfest.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway