Bergens Tidende

– Bør vaere større rom for lek

-

– Lek er viktig, saerlig for de yngste, og det er ingen tvil om at barn ofte laerer gjennom lek, sier kunnskapsm­inister Jan Tore Sanner (H).

– Jeg er opptatt av at det må vaere rom for laererne til å bruke sin pedagogisk­e erfaring og kunnskap til å tilpasse både opplaering­en og leken for barna, mener statsråden.

Begynnerop­plaering

– Er norsk skole klar for å ta imot seksåringe­ne?

– Mange laerere og skoler er veldig gode på å få en god oppstart, men nettopp fordi vi vet det er forskjelle­r har vi igangsatt det viktige arbeidet med begynnerop­plaering i laererutda­nningen, fagfornyel­sen og det pålagte samarbeide­t mellom barnehage og skole.

– Jeg mener at det bør vaere større rom for lek

Vil ha klarhet

Etter forslag fra KrF og Sp, er det bestemt at regjeringe­n skal gjennomfør­e en kunnskapso­ppsummerin­g for å få klarhet i hva man vet om opplaering og praksis når det gjelder de yngste elevene.

Allerede nå slår Sanner fast at vi vet for lite om hva som skjer i klasseromm­ene.

– Derfor starter vi også et mer langsiktig arbeid for å få mer kunnskap om dette.

– Er variabelt

– Hva tror du er praksis?

– At det er variabelt.

– Kan det skyldes for mye fokus på testresult­ater i noen få sentrale fag?

– Nå mener ikke jeg at det er noen motsetning mellom lek og laering, og jeg er bekymret for at det fortsatt er for mange som går ut av skolen uten å kunne lese skrive og regne. Men jeg mener at det bør vaere større rom for lek.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway